ENORASIS: “Σε κάθε μας τραγούδι κάνουμε ένα “πάντρεμα” μουσικών ηχοχρωμάτων, προσπαθώντας να πιάσουμε τον παλμό του σήμερα”

“Αυτό που πραγματικά μάς ξεχωρίζει, είναι η εργατικότητά μας και η αφοσίωσή μας στη μουσική και στην μπάντα μας. Δεν σταματάμε καθημερινά να ψάχνουμε τρόπους να γινόμαστε καλύτεροι και να ανεβάζουμε τον προσωπικό μας πήχη.”

Συστήστε μας το συγκρότημά σας. Ποια είναι η μουσική σας ταυτότητα; Είμαστε οι ENORASIS μία pop/rock μπάντα που ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 2019. To group αποτελείται από τους: Γιώργο Ελευθεράκη (φωνή), Ευγένιο Ζαρκάδα (κιθάρα – φωνή), Σωτήρη Στεφάνου (τύμπανα – φωνή), Χρίστο Πυρρή (μπάσο φωνή), Κωνσταντίνο Αλούπη (πλήκτρα). Η μουσική μας έχει επιρροές από την Ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και από την παγκόσμια pop κουλτούρα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι σε κάθε μας τραγούδι κάνουμε ένα “πάντρεμα” μουσικών ηχοχρωμάτων, προσπαθώντας να πιάσουμε τον παλμό του σήμερα.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σας για τη μουσική και το τραγούδι; Όλοι μας από μικρή ηλικία έχουμε ασχοληθεί με τη μουσική και χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνοντας, γίνονταν όλο και περισσότερο ανάγκη στη ζωή μας! Έτσι η αγάπη μας είναι απόλυτα δικαιολογημένη για τη μουσική και αυτό μας οδήγησε στη δημιουργία των ENORASIS!

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσάς, ή έχετε σπουδάσει και κάτι άλλο; Και οι 5 μας έχουμε σπουδάσει, άλλα πράγματα και έχουμε προσπαθήσει να ασχοληθούμε στο παρελθόν με αυτά. Ωστόσο ποτέ τίποτα δεν μας γέμιζε τόσο όσο η μουσική, για αυτό λοιπόν έχουμε αποφασίσει να αφοσιωθούμε σε αυτό και να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η απάντηση λοιπόν όπως καταλαβαίνετε είναι ότι για τους ENORASIS η μουσική είναι μονόδρομος.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πείτε στο βωμό της καριέρας; Μακάρι να μπορούσαν να ήταν λίγα, αλλά δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα όχι που χρειάζονται. Οι θυσίες που πρέπει να γίνουν για να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε είναι αρκετές και τα όχι τις περισσότερες φορές επίπονα.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούτε ή το ερμηνεύετε, «λυγίζετε»; Ένα τραγούδι που πραγματικά κάνει όλους μας, καθώς είμαστε 5 διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά ακούσματα, να το νιώθουμε πολύ είναι “Το Πάρτυ” του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ίσως επειδή στιγμάτισε την εφηβεία όλων μας, έχει χαραχθεί στο μυαλό μας ως κάτι που μας φέρνει πολλές αναμνήσεις.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σας, που σας κάνει να ξεχωρίζετε ως καλλιτέχνες; Αυτό που πραγματικά μας ξεχωρίζει, είναι η εργατικότητά μας και η αφοσίωσή μας στη μουσική και στην μπάντα μας. Δεν σταματάμε καθημερινά να ψάχνουμε τρόπους να γινόμαστε καλύτεροι και να ανεβάζουμε τον προσωπικό μας πήχη.

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Χρειάζεται για αρχή σίγουρα αρκετή υπομονή και γερό στομάχι. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και επίσης είναι αρκετά άνισος. Χρειάζεται κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος και να έχεις επιμονή. Προσωπικά πιστεύουμε ότι για να πετύχεις χρειάζεται 40% ταλέντο, 40% δουλειά, και 20% τύχη!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας; Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι να σταματήσουμε να έχουμε τη μουσική στην καθημερινότητά μας. θεωρούμε πώς αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στη ζωή του καθενός μας. Γι’ αυτό και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talentshow; Έχουμε κάνει την απόπειρα να πάμε παλαιότερα και μάλιστα πήγαμε και πολύ καλά, αλλά δεν θα το κάναμε ποτέ ξανά. Δυστυχώς δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα παραπάνω από ελάχιστη αναγνωρισιμότητα. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που περιμένει τους καλλιτέχνες έξω στον πραγματικό κόσμο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Αρκετά δύσκολη ερώτηση, γιατί σίγουρα είναι παραπάνω από ένας. Θεωρούμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε οποιαδήποτε συνεργασία να δουλέψει. Εάν όμως έπρεπε να απαντούσαμε άμεσα σε μια επαγγελματική πρόταση θα θέλαμε να κάναμε συνεργασία με δυο Γιώργους. Ο ένας είναι ο Γιώργος Σαμπάνης που είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πολύ κοντά σε αυτό που κάνουμε, και ο άλλος είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, γιατί αυτός είναι απλά ο Γιώργος Μαζωνάκης, χωρίς παραπάνω εξήγηση!

ENORASIS – Αδιόρθωτη Καρδιά
Κυκλοφορεί από την Plus Rec & Panik Records

Δείτε το Video Clip στο YouTube: https://youtu.be/cae5ybPBaRU

Buy/Stream here:

Spotify: https://spoti.fi/3cB1iOu

iTunes/Apple Music: https://apple.co/3fs1fq6

Deezer: https://bit.ly/3dmnw67

Amazon Music: https://amzn.to/39pluAS

ENORASIS

Facebook page: https://www.facebook.com/theband.enorasis

Instagram: https://www.instagram.com/enorasis_official