DON’T LEAVE ME THIS WAY

22 Βρετανοί και Έλληνες σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τον χωρισμό και τα συναισθήματα απώλειας με αφορμη το BREXIT

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 20:00-23:30

Με ιδαίτερο ενθουσιασμό σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της έκθεσης: «Don’t Leave Me This Way», την πρώτη συνεργασία μεταξύ της The Stash Gallery, του Λονδίνου και της The Project Gallery στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Μαρτίου, ώρες: 20:00-23:00

DON’T LEAVE ME THIS WAY
Μην με εγκαταλείπεις με αυτόν τον τρόπο.
Ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο!

Ο τίτλος της έκθεσης δανισμένος από το γνωστό τραγούδι μπορεί να αναφέρεται στο Brexit, ή μήπως σε μια ερωτική σχέση που τελείωσε; Υπάρχει σωστός τρόπος να φύγουμε από μια σχέση; Είμαστε 22 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες που ζουν και δουλέυουν είτε στην Ελλάδα είτε στο Ηνωμένο Βασείλιο αλλά όχι απαραίτητα ο καθένας στην χώρα γενησσης του. Ο επιμελητής Νικος Μουράκης γράφει στο σημείωμα του:
«Αφορμη για την συγκεκριμένη έκθεση ήταν η αντίδρασή μου στην Φρίκη της ιδέας του Brexit. Ωστόσο, η θεματική διευρύνθηκε καθώς η ελπίδα αποφυγής του χάθηκε και εγινε τελικά πραγματικότητα. Τα συναισθήματα της απώλειας, του χωρισμού και της νοσταλγίας για το παρελθόν έγιναν το θέμα. Όλοι μας έχουμε αφήσει κάτι πίσω μας, είτε πρόκειται για την παιδική μας ηλικία, για ένα πρόσωπο, μια χώρα ή μια συμφωνία. Δεν είναι όλα άσχημα, μερικά πράγματα είναι καλό να τα αφήσει κανείς να φύγουν. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης δίνουν τη δική ερμηνεία πάνω στο θέμα του αποχωρισμού. Η έκθεση όμως τελικά δεν είναι μέσα στο δράμα και τον ζόφο, κατά το Γερμανικό «Sturm und Drang». Το ανατρεπτικό χιούμορ είναι το κοινό νήμα που συνδέει πολλά από τα έργα αυτής της έκθεσης, χρησιμοποιώντας το, ο κάθε καλλιτέχνης προσπαθεί να ρίξει λίγο φως σε ένα κόσμο που δείχνει να σκοτεινιάζει διαρκώς.»

Νίκος Μουράκης (Nicholas Moore)

Συμετέχοντες Καλλιτέχνες:

1. Σπύρος Αγγελόπουλος
2. Aνδρέας Βάης
3. Σοφία Βλαζάκη
4. The DnA Factory
5. Roger Dean
6. Nίκος Γιαβρόπουλος
7. Rupert Goldsworthy
8. Steve Harvey
9. Roxana Halls
10. Sally Heard
11. Wilma Johnson
12. Kατερίνα Καλογεράκη
13. Aντιγόνη Kαββαθά
14. Μαρία Κοκκίνη
15. Αλέξανδρος Μαγκανιώτης
16. Jordan Mckenzie
17. Nicholas Moore
18. Θόδωρος Μπρουσκομάτης
19. Gustavo Ortiz
20. Sophie Parkin
21. Aνδρέας Παπαναστασίου
22. Αντώνης Φραντζεσκάκης

Επιμελητής Έκθεσης : Nicholas Moore σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, καλλιτεχνικό διευθυντή της The Project Gallery.
Θα ακολουθήσει Opening Party στον 2ο όροφο
του Couleur Locale με DJ set από τον PHOTOHARRIE.

Info: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο,
στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale.

Διάρκεια Έκθεσης : 20-3-2020 μέχρι 12-4-2020
Ώρες Λειτουργίας : Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 23:00
Σαββατο & Κυριακή: 12:00 – 21:00

H “The Project Gallery” είναι ένας πρωτοποριακός χώρος τέχνης, που βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην οδό Νορμανού 3. Οργανώνει και φιλοξενεί μεγάλες ομαδικές και θεματικές εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, καθώς και εικαστικές δράσεις. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή του κέντρου της Αθήνας με την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ενώ μέσα από διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγές δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή και τη διάχυση της ελληνικής τέχνης έξω από τα σύνορα.
Η δημιουργική μας ομάδα συγκεντρώνει και κινητοποιεί νέους αρχιτέκτονες, γραφίστες, επιμελητές και ιστορικούς της τέχνης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, ακολουθώντας μια φιλοσοφία για την σύγχρονη τέχνη, με άξονα και πυρήνα την ανάδειξη πρωτότυπων και ποιοτικών, εναλλακτικών και αισθητικών επιλογών, με σεβασμό προς τους καλλιτέχνες, το κοινό και τον ευρύτερο κόσμο της τέχνης, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, την επικοινωνία, τη διακίνηση και τη δυναμική λειτουργία του καλλιτεχνικού έργου ως τρόπου και στάση ζωής σε μια κρίσιμη εποχή.