Ο 16χρονος Γιάννης Πολονύφης γράφει τις νότες με τον κώδικα braille των τυφλών και μάς παρουσιάζει ένα δικό του τραγούδι

Ο ταλαντούχος Γιάννης Πολονύφης κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο μέσα από την DT Music Label με το τραγούδι «Έφυγες»

Πρόκειται για μία ερωτική μπαλάντα που μιλάει για χωρισμό και απώλεια σε στίχους και μουσική του Γιάννη Πολονύφη.

Έτσι ο Γιάννης Πολονύφης ξεδιπλώνει όλο το καλλιτεχνικό του προφίλ αφού εκτός από την ερμηνεία ασχολείται και με την σύνθεση και τον στίχο ενώ παράλληλα παίζει πιάνο.

Με πρόβλημα όρασης εκ γενετής αλλά με δύναμη ψυχής και με τα μάτια της ψυχής του ο Γιάννης Πολονύφης κάνει σπουδαία πράγματα σπουδάζοντας μουσική και συνθέτοντας τα τραγούδια του.

Από την ηλικία των 2.5 ετών ξεκίνησε να πηγαίνει στο  κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών στην Καλλιθέα όπου εκεί έμεινε μέχρι τα 8 του έτη.

Εκεί οι καθηγητές μουσικής ξεχώρισαν το ταλέντο του και ενημέρωσαν του γονείς του γι’ αυτό.

Από την ηλικία των 5 ετών άρχισε να παίζει πιάνο ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες χορωδίες.

Στο γυμνάσιο και αργότερα στο μουσικό λύκειο Αλίμου  όπου πέρασε με ιδιαίτερη επιτυχία τις εξετάσεις του άρχισε να ασχολείται εντατικότερα με την μουσική μαθαίνοντας και δεύτερο μουσικό όργανο το ακορντεόν αλλά και βυζαντινή μουσική.

Ανήσυχο πνεύμα ενώ η αναπηρία του δεν τον εμπόδισε να κάνει και άλλες σπουδαίες δραστηριότητες όπως η κολύμβηση αφού αγωνίζεται με την ομάδα κολύμβησης για άτομα με ειδικές ανάγκες Ιωνάς αλλά και η πληροφορική όπου το 2017 συμμετείχε σε ένα space camp το οποίο διοργάνωνε η NASA στο Χάντσβιλ στην Αλαμπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου εκεί κάνανε διάφορες προσομοιώσεις για πολλές δραστηριότητες τις οποίες κάνει η NASA, ενώ παράλληλα μελετήθηκαν διάφοροι τομείς στους οποίους η πληροφορική και η προσβασιμότητα είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για τους ανθρώπους με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας αλλά για όλη την κοινωνία γενικότερα.

Το 2015 συμμετείχε σε μία συναυλία αφιέρωμα στον Σωκράτη Μάλαμα για το σύλλογο Ελπίδα με την ορχήστρα των ονείρων και το 2016 σε ένα παρόμοιο αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

Πλέον πιο ώριμος από ποτέ κυκλοφορεί από την DT Music Label το πρώτο του digital single με τίτλο «Έφυγες» ελπίζοντας και εσείς πως θα γίνεται αρωγοί στην καλύτερη προώθησή του.