COOPower: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού των COOPAthons!

Οι 9 ομάδες φιναλίστ θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στον Ελληνικό Τελικό για την ανάδειξη της κορυφαίας ιδέας συνεργατικής επιχειρηματικότητας

Μετά το πέρας τριών επιτυχημένων COOPAthons έφτασε η ώρα για τον Ελληνικό Τελικό. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 18.30 και θα προβληθεί ζωντανά από τη σελίδα του British Council στο Facebook. Οι εννέα ομάδες που διακρίθηκαν στα τρία COOPAthons θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με στόχο την ανάδειξη της κορυφαίας ιδέας συνεργατικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα study visit  στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γνωρίσει επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις της χώρας από κοντά*.

Τα COOPAthons έλαβαν μέρος σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία και Κύπρο. Οι συμμετέχοντες της πρωτοβουλίας είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα σχετικά με τα νέα συνεργατικά σχήματα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να γνωρίσουν άλλα άτομα με παρόμοιες ανησυχίες, να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και να δοκιμάσουν νέες ιδέες στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, στήνοντας τη δική τους εικονική επιχείρηση. Τέτοιες ιδέες μπορούν να αποτελέσουν λύση σε χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σε πεδία όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της φτώχειας και των συνεπειών της ή η προστασία των θαλασσών.

Οι εννέα ομάδες που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό τελικό είναι οι: ΟΜΜΑThe Food School, exΕρευνητέςSPORTS 4 ALL, City.LabsΦυλαRAκηΔιευκο-ΛΥΝΩ Elysian και VolunTree.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον τελικό την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 6:30 μ.μ., στη σελίδα του British Council Greece στο Facebook: https://www.facebook.com/BritishCouncilGreece  

*Εφόσον οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της COVID-19 το επιτρέπουν.

Για το COOPower

Το πρόγραμμα COOPower στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, ως εναλλακτικές, χωρίς αποκλεισμούς και καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νεανική ανεργίας και θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στους νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Κροατία.

Το πρόγραμμα προωθεί την αξία των κοινωνικών επιχειρήσεων και της συνεργατικότητας ως βιώσιμες επιλογές καριέρας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει μία ομάδα νέων δημοσιογράφων που μέσα από το περιεχόμενο που θα παράγουν θα επισημάνουν την προοπτική της κοινωνικής οικονομίας και τη δυνατότητά της να δημιουργήσει θετική αλλαγή.  

Για το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργαζόμαστε με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το έργο μας στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους. Πραγματοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που μας παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Για τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδιάζει, συντονίζει, εποπτεύει και αξιολογεί πολιτικές, δράσεις και προγράμματα στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της δια βίου μάθησης και της νεολαίας.

Επίσης δια της Διεύθυνσης Νεολαίας, αποτελεί την Εθνική Αρχή εποπτείας μιας σειράς Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρωτοβουλιών για τη νεολαία.