Προς Διεθνιστές, Κοσμοπολίτες και… Ρεαλιστές

Προς Διεθνιστές, Κοσμοπολίτες και… Ρεαλιστές

  Δεκάλογος του Σκοπιανού ζητήματος 

  1. Τα ζητήματα που αφορούν σχέσεις κρατών, θρησκειών και Εθνών είναι διαχρονικά και συνεχή, εκτός και αν δοθεί ιστορικό τέλος στην υπόστασή τους ή απομετωθεί η όποια τους επιρροή. Πολλά τα παραδείγματα από την ιστορία (Χετταίοι, Ασσύριοι, παλαιές θρησκείες, Γιουγκοσλαβία, Σοβιετική Ένωση κ.ά.).

 

  1. Ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα των τελευταίων αιώνων για το έθνος των Ελλήνων, είναι αυτό που παρουσιάζεται ως Σκοπιανό. Οι ρίζες του βαθιές στα χρόνια του Βυζαντίου και ορατές στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το βίωναν οι ιεράρχες της ορθοδοξίας, το φώναζαν οι προφήτες του Ελληνισμού (Ι. Δραγούμης κ.ά.). Κουραστήκαμε επί δεκαετίες να υπενθυμίζουμε, ότι το πρόβλημα της Ελλάδος στην Μακεδονία είναι ιστορικό και γεωπολιτικό και θα προκύψει. Η ιστορία ας κρίνει τους πολιτικούς, που ήταν κατώτεροι των εθνικών περιστάσεων επί δεκαετίες.

 

  1. Τα έθνη και με την υπόσταση κράτους, κατά Θουκυδίδη, διεκδικούν το δίκαιό τους επιτυχώς κατά την ισχύ τους και χάνουν κατά την αδυναμία τους. Στην παρούσα φάση η πατρίδα μας δοκιμάζεται οικονομικά και οι πολίτες φτωχοποιούνται. Αντικειμενικά δεν υπάρχει η συνθήκη ισχύος εν δυνάμει, έναντι όλων των εχθρικών διαθέσεων που την περιβάλουν. Βεβαίως είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διπλωματικά και διαπραγματευτικά είναι ισχυρά όπλα έως απολύτου βαθμού. Η συζήτηση σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες, εγκυμονεί κινδύνους έναντι των εχθρών μας. Η υπάρχουσα και καταγεγραμμένη πολιτική κατάσταση δεν γέρνει δυστυχώς υπέρ της ισχυρής εκδοχής. Αν υπήρχε ηγεσία ίσως αξιοποιούσε την ιστορική συγκυρία…

  1. Γιατί άραγε βήμα –βήμα το ζήτημα της ονομασίας του αναδυθέντος κρατιδίου των Σκοπίων, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είναι διμερές μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδος; Έτσι ενώθηκε η Δυτική και Ανατολική Γερμανία; Έτσι δημιουργήθηκαν η Σλοβενία και η Κροατία; Είναι τραγικές αστειότητες της διεθνούς υποκρισίας και της δικής μας μειοδοσίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ μας δικαίωσαν επανειλημμένως. Το θέμα ήταν διεθνές το 1944 και παραμένει διεθνές και σήμερα.

 

  1. Μακεδονικόν έθνος δεν υπήρξε, όπως δεν υπήρξε Αθηναίων ή Σπαρτιατών και Θηβαίων. Ελληνικό έθνος υφίσταται διαχρονικά, που σηματοδοτήθηκε και από το Βασίλειο των Μακεδόνων, του Φιλίππου και του Πανμεγίστου Αλεξάνδρου, καταγομένων εκ του Άργους της Πελοποννήσου.

 

  1. Γεωγραφικώς η περιοχή της Μακεδονίας προς βορράν, δεν ξεπερνά την νοητή γραμμή Αχρίδας, Μοναστηρίου και Στρωμνίτσης. Προφανώς για όποιο κράτος ή έθνη κατοικούν σ΄ αυτή την περιοχή ας την ονόμαζαν Μακεδονία ως περιοχή. Η ονομασία ολοκλήρου κρατιδίου δεν είναι ρεαλισμός αλλά κατά Οδ. Ελύτη ψευδομακεδονία.

 

  1. Πώς θα αποδεχθεί η χώρα μας και οι Έλληνες υπόσταση έθνους και κράτους Μακεδόνων και Μακεδονίας. Η Ελλάς φέρει την ιστορία, την ταυτότητα και την κυρίαρχη γεωγραφική πραγματικότητα της Μακεδονίας. Είναι απάνθρωπη διαστροφή η Ελλάς να έχει περιφέρεια Μακεδονία και τα Σκόπια με οιαδήποτε συνθετική απόχρωση Μακεδονία. Αυτό ξεπερνά τον διεθνισμό και δεν έχει σχέση με τον ρεαλισμό. Είναι βλακώδης διαστροφική ηλιθιότητα.

 

  1. Στο μέλλον, θα εδραιωθεί δίκαιο, ώστε το κράτος που φέρει με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά την ταυτότητα του όλου ως Μακεδονία, να διεκδικεί το μέρος (περιοχή) που θα λέγεται Μακεδονία. Δε χρειάζονται συντάγματα με αλυτρωτισμό, αφού θα τους έχουμε παραχωρήσει τον μελλοντικό ρεαλισμό. Να τελειώνουμε· δεν είναι αλυτρωτισμός αλλά πρόθεση επεκτατισμού.

 

  1. Το καινοφανές περί ονομασίας αμετάφραστης, που κοσμοπολίτες (παλαιοί αριστεροί και τώρα ρεαλιστές) μας προτείνουν είναι αστείο διάρκειας δευτερολέπτου.

 

  1. Να μην αγνοηθεί η ταυτότητα των Ελλήνων, ιδίως των Μακεδόνων Ελλήνων. Το είναι τους δεν εκχωρείται. Μπορεί να έχασαν τα ασημικά τους, τις περιουσίες τους και ίσως αρκετοί τη ζωή τους άδικα. Τον εαυτό τους, το είναι τους, απέδειξαν όμως με τα ερασιτεχνικά συλλαλητήρια ότι δεν τον προδίδουν. Ιδίως οι καταγεγραμμένοι εναπομείναντες νέοι. Μη μας αναγκάζετε να ξαναμετρηθούμε και να αναμετρηθούμε, όσοι διεθνιστές κοσμοπολίτες και δήθεν ρεαλιστές. Αυτονόητα αγωνιζόμαστε για ευημερία και κάθε σύγχρονο και επίκαιρο επίτευγμα.

Ποιος είπε ότι, για να γευτούμε τη δημιουργία, πρέπει να αρνηθούμε τους νεκρούς μας και την ταυτότητά μας, το είναι μας; Άραγε αυτό κάνουν οι Γερμανοί και πόσο μάλλον οι γνωστές χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού; Δεν έχουμε προγονοπληξία ούτε εθνολαϊκισμό; Δε θα εκπορνευτούμε για ένα πιάτο φακή, ούτε για ένα Cd ή I-pad για να μας αποκαλείτε κανονικούς με πολιτική ορθότητα ενός High-tech ανθρωποειδούς. Σ’ αυτόν τον τόπο ο Αριστοτέλης υπήρξε μαζί με τον Αρχιμήδη, ο Κοσμάς ο Αιτωλός μαζί με τον Ζάππα, ο Παλαμάς με τον Καραθεοδωρή και ο Σεφέρης με τον Πικιώνη.

Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας και τα παιδιά μας, χωρίς να προδίδουμε την Πατρίδα μας! Είμαστε Έλληνες!…

Κωνσταντίνος Κιλτίδης, πρώην Βουλευτής – Υφυπουργός