Camerata Europæa – Θέμα «TIME»

Εκδήλωση στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής στο Ωδείο Αθηνών στις 8 Μαίου 2022

CAMERATA EUROPÆA – Θέμα «TIME»

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022 η Ευρωπαϊκη Καμεράτα Camerata Europæa (CE) μέσα από το θέμα «TIME-Χρόνος» δίνει στο κοινό  την ευκαιρία να ανακαλύψει και να βιώσει τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό με έναν μοναδικό, πολυδιάστατο τρόπο. Κλασσικές και σύγχρονες μορφές ενώνονται με νέες τάσεις και προβληματισμούς συνθέτοντας καινοτόμα προγράμματα.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (CE), εμπνευσμένη από το καλειδοσκόπιο των επικαιρών γεγονότων ανά τον κόσμο, παρουσιάζει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα το Χρόνο. Στόχος της CE είναι να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική συνάντηση με την ουσία, την αντίληψη και την αίσθηση του χρόνου, που μας αγγίζει όλους βαθιά αλλά και προσωπικά. Ο χρόνος εμπνέει και συνοδεύει τους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια και η κατανόησή του δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτική όπως είναι σήμερα. Ο χρόνος είναι ζωή, αγάπη, γνώση και τέχνη. Είναι μέσα μας και γύρω μας, είναι παντού και πουθενά – ο χρόνος είναι διαχρονικός. Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα θα ήθελε να εξερευνήσει μέσα από καινοτόμα καλλιτεχνικά προγράμματα το χρόνο με αφετηρία τα λόγια του Henry van Dyke: «Ο χρόνος είναι πολύ αργός για όσους κάτι περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους παραπονιούνται, πολύ σύντομος για όσους γιορτάζουν, αλλά για όσους αγαπούν, ο χρόνος είναι αιωνιότητα».

Θα χαρούμε να σας προσκαλέσουμε στο μουσικό μας ταξίδι!

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΣΑ

Κυριακή 8 Μαΐου 2022, 8 μ.μ. | Ωδείο Αθηνών, Aίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Έργα της Λίνας Τόνια «Φως» Ευρωπαϊκός Ύμνος – παγκόσμια πρεμιέρα, για έγχορδα και σοπράνο

Astor Piazzolla “Οι τέσσερις εποχές” για πιάνο Trio

Alberto Ginastera “Argentine Dances, Op. 2: I-III” (I. Danza del viejo boyero, II. Danza de la moza donosa, III. Danza del gaucho matrero),

Antonio Vivaldi “Οι τέσσερις εποχές” για έγχορδα, βιολί και continuo

CAMERATA EUROPÆA ATHENS | Elle Eisner, performance | Αγάπη Τριανταφυλλίδη, πιάνο | Fernando Nina, βιολοντσέλο | Γιάννης Γεωργιάδης, βιολί | Swantje Asche-Tauscher, βιολί | Σοφία Κυανίδου, σοπράνο | Μαρία Μακράκη, μουσική διεύθυνση

Είσοδος 20 € | Μειωμένη είσοδος 15 €

Εισιτήρια στο [email protected] και στο Ωδείο Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες: www.camerata.eu

Πορταίτο της Ευρωπαϊκή Καμεράτας (Camerata Europæa, CE)

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (Camerata Europæa, CE) είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτιστικός οργανισμός με μουσικά σύνολα στο Βερολίνο (camerata europæa berlin), στο Innsbruck (camerata europæa innsbruck) και στην Αθήνα (camerata europæa athens), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα αυτό ιδρύθηκε στη μητρόπολη του Βερολίνου το 2007, ώστε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής να συμβάλλει στην πολιτιστική γνωριμία και εγγύτητα των χωρών της Ευρώπης.

Η CE και το πλούσιο, πολυπολιτισμικό ρεπερτόριό της αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες και την πολυμορφία των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συναυλίες  εστιάζουν σε έργα Ευρωπαίων συνθετών, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από καινοτόμες παραστάσεις σε όλο το Ευρώπαϊκό προσκήνιο.

Κύρια κριτήρια για την επιλογή των έργων αποτελούν, τόσο η διατήρηση της ποικιλομορφίας της Ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, όσο και η ανάδειξη των νέων τάσεων στη σύγχρονη μουσική. Η CE στοχεύει επίσης στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών καθώς και στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού πλούτου στο διεθνή χώρο.

Οι ζωντανές και πρωτοποριακές παραστάσεις και τα έργα της CE παντρεύουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το οικείο με το άγνωστο και προσφέρουν μια βαθιά ματιά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράταπροσκαλεί το κοινό της να ανακαλύψει τον εξαιρετικά ποικιλόμορφο και πολυδιάστατο Ευρωπαϊκή πολιτισμό, τιμώντας ταυτόχρονα τα ιδανικά της Αρμονίας και της Ενότητας ως θεμελιώδειςς πυλώνες του Ευρωπαϊκού πνεύματος.