Έργα του Αλέξανδρου Αθανασίου στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Αλέξανδρος Αθανασίου: “Η νοσταλγία ήθελε να εκφραστεί και αποτυπώθηκε σε καμβάδες!Ζωγραφίζω μόνο όμορφα πράγματα!”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Αφορά σε ζωγραφικά μου έργα, που δημιούργησα στην εποχή της πανδημίας. 200 πίνακες ζωγραφικής μου των τελευταίων ετών, λάδια, ακρυλικά και αυγοτέμπερες, σε τελαρωμένους καμβάδες, από 50 εκατοστά έως και 2,5 μέτρα πλάτους που ζητούν επίμονα να εκτεθούν. Προς το παρόν, οι πιο πολλοί τους, είναι αποθηκευμένοι, αλλά με μεγάλη φροντίδα. 79 από αυτούς, τους ζωγράφισα μέσα στην πανδημία! 3 από αυτούς συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση. Συμμετέχω με 3 έργα μου, ένα από τη σειρά μου «Σπίτια με χρώμα/ Παρίσι», ακρυλικά σε καμβά 70Χ50 εκατ. ένα από τη σειρά μου «Μουσικοί του δρόμου» ακρυλικά σε καμβά 60Χ50 εκατ. και ένα – δίπτυχο- από τη σειρά μου «Επώνυμα στο Παρίσι», ακρυλικά σε καμβά 90Χ70 εκατ.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Τα ταξίδια! Το ότι μπορούσα να πάω όπου ήθελα! Να δω, να φωτογραφίσω, να ζωγραφίσω, να συγχρωτιστώ, κλπ.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Δεν επηρεάστηκε Καθόλου. Έχω ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής χρωμάτων, που τον εξασκώ από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής μου πορείας στη Beaux Arts στη Γαλλία, λίγο πριν το 1980, και έκτοτε!

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Η νοσταλγία ήθελε να εκφραστεί και αποτυπώθηκε σε καμβάδες! Υπήρχε άλλωστε, άφθονος προσωπικός χρόνος πλέον! 

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Πάντα! Ζωγραφίζω μόνον όμορφα πράγματα!

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; All you need is Love! Love is all you need!

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube