Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Χατζόπουλου στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ την Κυριακή 3 Απριλίου

Το Βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται»  και οι «Εκδόσεις Πατάκη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χατζόπουλου «Η Απόδραση» από τη σειρά «Αγριόπαπιες- Όνειρο πρώτο» στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ την Κυριακή 3 Απριλίου στις 18:00 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νίκη Δρούγκα (Μέλος ΕΕΠ στο τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ) 

Γιούλυ Βεζεργιανίδου (εκπαιδευτικός) 

Σταμάτης Κέσογλου (συγγραφέας) 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η: 

Μαρία Στύλου (συγγραφέας-δημοσιογράφος)

Τα τραγούδια του βιβλίου τα μελοποίησαν και θα τα ερμηνεύσουν οι:

Θανάσης Παύλου (μουσικός) 

Κυριακή Κόντη (μουσικός) 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα Γιώργο Χατζόπουλο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Σ’ ένα χωριό, δίπλα σε μία λίμνη που περιτριγυρίζεται από πανύψηλα βουνά, ένα εντεκάχρονο αγόρι, ο Αλέξανδρος, ζει τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές.

Όμως όλα θ’ αλλάξουν, όταν τυχαία θα ανακαλύψει μία οικογένεια εξόριστων μουσικών, που έχουν δραπετεύσει από το νησάκι της λίμνης, να κρύβονται σ’ έναν αχυρώνα. 

Πρωτόγνωρα ερωτήματα θα τον απασχολήσουν: Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα τραγούδια; Τι είναι δίκαιο και τι άδικο;

Από πού πηγάζει η σκληρότητα και η βαναυσότητα του Καθεστώτος και των ανθρώπων; Πόσο ψηλά πετάνε οι αγριόπαπιες; 

Δύσκολα διλήμματα θα τον τυραννήσουν: Να ταχθεί με το δίκιο και το σωστό ή με την οικογένεια;

Να επιλέξει την αδιαφορία και την ασφάλεια ή τη δράση και τον κίνδυνο; 

Εντέλει η δύναμη της φιλίας και του έρωτα, η ομορφιά της μουσικής και του ονείρου, η θλίψη της απώλειας και του ανεπανόρθωτου θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις του και θα τροφοδοτήσουν τις πράξεις του. 

Η σειρά Αγριόπαπιες είναι τριλογία και θα κυκλοφορήσουν ακόμη: 

– Η εξέγερση (Όνειρο δεύτερο, σειρά Αγριόπαπιες) 

– Η απελευθέρωση (Όνειρο τρίτο, σειρά Αγριόπαπιες)

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

«Ο Γιώργος Χατζόπουλος είχε δείξει ξεκάθαρα δείγματα του συγγραφικού του ταλέντου και στο Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ και στο Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς Αγριόπαπιες επιχειρεί να παρουσιάσει μία ατοπική και αχρονική ιστορία.

Δίχως να κατονομάζει τόπους και χρονικές περιόδους, δίχως να δίνει ονόματα σε συγκεκριμένα υπαρκτά πρόσωπα, ο συγγραφέας επιχειρεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να υπερβεί το συγκεκριμένο και το οριοθετημένο στον χώρο και τον χρόνο, συνθέτοντας ως εκ τούτου μια ιστορία καθολική και διαχρονική, μια ιστορία ακόμα και πέρα από την ίδια την Ελλάδα.» Απόστολος Πάππος, elniplex 

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία και εργάστηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004), Δρακόλιμνη (2018), τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), και τα μυθιστορήματα για παιδιά και νέους «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2018), «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2020, Α΄ Βραβείο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, 2020), «Αγριόπαπιες-Όνειρο πρώτο: η Απόδραση»(ΠΑΤΑΚΗΣ, 2021)