70η Δημοπρασία Τέχνης, Αντικών και Αντικειμένων

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ Antiques House σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στην 70η Δημοπρασία Τέχνης, Αντικών και Αντικειμένων στο MYRÓ Antiques House (2ο χλμ. δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, περιοχή Σουρωτής, Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 7.00 μ.μ., η δημοπρασία ξεκινά στις 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς την υποχρέωση αγοράς.

Η δημοπρασία παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες για συλλέκτες και μη. Περιλαμβάνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, με δυνατή παρουσία στον χώρο, όπως πίνακες του Θεόδωρου Μανωλίδη και του Ιωάννη Δούκα (Χαράλαμπος Ποταμιάνος, Μάνος Σοφιανός, κ.α.), σύγχρονους καλλιτέχνες από τη Σχολή Καλών Τεχνών και μη (Μαριάνα Βασιλική Ρωσσιάδου, Βούλα Βούρρου, Αναστάσιος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Τερζής, Χριστόδουλος Γρηγοριάδης, Μαίρη Σπυροπούλου), αλλά και κλασικούς πίνακες μουσειακής ποιότητας, 18ου και 19ου αιώνα. Παρουσιάζονται σπάνια κομμάτια χαρακτηριστικά της Art Deco περιόδου, καθώς και έπιπλα εξαιρετικής ποιότητας που χρονολογούνται τον 19ο αιώνα. Ανακαλύψτε περισσότερα στο

www.myroauctions.gr

Γινόμαστε «Ευρωπαίοι» εξαιτίας της κρίσης
Εν καιρώ οικονομικής κρίσης η διαδικασία της δημοπρασίας αποτελεί την καταλληλότερη λύση για την απαλλαγή μας από έπιπλα και αντικείμενα τα οποία δεν μας είναι πλέον χρήσιμα. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μία άκρως οικολογική λύση, η οποία ενισχύει την «ανακύκλωση» παλαιών αντικειμένων από κατοικία σε κατοικία.
Τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μία τεράστια βάση συλλεκτών η οποία συνεχώς επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια σε ρυθμούς Ευρώπης, λόγω της οικονομικής, αλλά και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που διανύσαμε την τελευταία δεκαετία.
Στόχος του Οίκου Δημοπρασιών μας είναι η εντρύφηση του κοινού στον κόσμο της ποιοτικής αντίκας και του επίπλου, εξοικειώνοντας το σε αυτήν την ιδιαίτερη διαδικασία της δημοπρασίας.

Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου)
Η ημέρα της Δημοπρασίας σε συνδυασμό με τον αίθριο ανοιξιάτικο καιρό μπορεί να συνδυαστεί με μία ημερήσια οικογενειακή εκδρομή. Στις εγκαταστάσεις μας φιλοξενείται η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου (Greek Marble Initiative), η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό της Δημοπρασίας. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά γλυπτική σε μάρμαρο ή μπρούντζο από καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης.
Η περιήγηση στο πάρκο γλυπτικής είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους επισκέπτες μόνο την ημέρα της Δημοπρασίας. Η συμμετοχή στη Δημοπρασία παραμένει ελεύθερη όπως κάθε φορά.

American Yard Sale Auction Style
Τη Δημοπρασία θα ακολουθήσει ένα παζάρι στα πρότυπα των American Yard Sale, όπου θα δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να αποκτήσει συλλογές από διακοσμητικά, και αντικείμενα διαφόρων αξιών, σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς υποχρέωση αγοράς. Περισσότερες πληροφορίες στο www.myroauctions.gr.

Δεκάδες Έπιπλα με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ
Ανάμεσα στις καθιερωμένες ευκαιρίες των 10 ευρώ (τιμή εκκίνησης), θα περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός επίπλων, πολλά από αυτά αρκετά μεγαλύτερης αξίας. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία
Αν ο πελάτης κωλύεται να παρευρίσκεται στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER” που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφτείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί την περιγραφή του. Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας
Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου ή εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εκπρόσωπο του Οίκου στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ή καλώντας άμεσα στο +30 2396041989.

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία
Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet (www.myroauctions.gr) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά (και Σαββατοκύριακο, κατόπιν ραντεβού) για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε τον υπεύθυνο του τμήματος, κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη (6978254972). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία «Βεργίδης»
Παρόν θα βρίσκονται, για ακόμη μία φορά, στον χώρο της δημοπρασίας τα αρτοζαχαροπλαστεία «Βεργίδης» με τον, πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, μπουφέ τους.

Σχετικά με το MYRÓ Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της MYRÓ Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.