Ο Κυριάκος Μαριδάκης ανακηρύχθηκε Πρώτος Εθνικός Πρόεδρος & Πρέσβης του International Ambassador Club

Τελετή ανάληψης καθηκόντων του πρώτου Εθνικού Προέδρου και Πρέσβη της Ελλάδος – Ίδρυση νέων ομίλων – Επίδειξη υψηλής ραπτικής στα πλαίσια της προβολής της χώρας μας και της διπλωματίας της μόδας.

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στο ξενοδοχείο Lycabettus πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη από νωρίς αίθουσα με θεα την Ακρόπολη, η εντυπωσιακή πολυπληθής εκδήλωσή μας για την τελετή ανάληψης των επισήμων καθηκόντων του Οικουμενικού Έλληνα κ. Κυριάκου Μαριδάκη από το International Ambassador Club, πρώτου στην ιστορία Εθνικού Προέδρου και πρέσβη της Ελλάδος, η ίδρυση νέων ομίλων και η επίδειξη υψηλής ραπτικής από την σχεδιάστρια κ. Εύη Μιγιάκη στα πλαίσια της προβολής της χώρας μας και της διπλωματίας της μόδας.

International Ambassador Club – Hellas https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02VrwUeuwB2HWU7dGruiaHkceUNxBLXZ8HxZZn47h8hVUemHk81Hmab8pNxfcsQtUhl&id=100091292382519

Την έναρξη της πανηγυρικής εκδήλωσης παρουσίασε η κα. Βιβή Αναστασιάδου καλωσορίζοντας τους υψηλούς προσκεκλημένους τους Διεθνούς αξιωματούχους του International Ambassador Club, τα τιμώμενα πρόσωπα και επίτιμα ιδρυτικά μέλη της βραδιάς. 

Ο Εθνικός Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μαριδάκης παραδίδει την τιμητική χειροποίητη χάλκινη πλακέτα της Ναυμαχίας Σαλαμίνας στον ιδρυτικό Πρόεδρο επιχειρηματία κ. Κώστα Μισιάλη

Χαιρετισμούς  απεύθυναν ο Ιδρυτικός Πρόεδρος στην Ελλάδα επιχειρηματίας κ. Κώστας Μισιάλης ο οποίος αφού συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τα μέλη, ιδιαιτέρως τους Έλληνες και ξένους αξιωματούχους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ίδρυση  των νέων ομίλων Parthenon, Ψυχικό – Χαλάνδρι – Χολαργός και στην νέα πορεία των Ambassador, μετα την ίδρυση της εθνικής επιτροπής, εκθειάζοντας και συγχαίροντας την διεθνή προσωπικότητά του Εθνικού Προέδρου κ. Κυριάκου Μαριδάκη. 

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Ελβετός διεθνής Γενικός Γραμματέας κ. Mario Delvecchio και ο Βέλγος Διεθνής Αντιπρόεδρος κ. Dirk Van Maele συγχαίροντας τα νέα μέλη των νέων ομίλων, αποδίδοντας την επίσημη απόφαση της ίδρυσης τους, καθώς και την  ανακοίνωση της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κυριάκου Μαριδάκη ως Εθνικός πρόεδρος για το 2023.

Τιμητική βράβευση σε κλίμα συγκίνησης. 

Η ύψιστη τιμητική βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα, διεθνής στήριξης, εκτίμησης και αναγνώρισης από τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς διοικητικού συμβουλίου κ. Dirk Van Maele, τον Διεθνές Γενικό γραμματέα από την Ελβετία κ. Mario Delvecchio, τον Ιδρυτικό Πρόεδρο κ. Κώστα Μισιάλη παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, πολιτευτών, διπλωματών, πρεσβειών, της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας, διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών, καλλιτεχνών του πνεύματος, του επιχειρείν  και της Ναυτιλίας.

Η γνωστή σχεδιάστρια κα
Εύη Μιγιάκη με την κα Alice Δικαίου  

Με απόλυτη επιτυχία τέλος πραγματοποιήθηκε επίσης η επίδειξη μόδας της Ελληνίδας σχεδιάστριας και Ιδρυτικό μέλος μας κας. Εύης Μιγιακη Helios Resort wear, εμπνευσμένα από το μινωικό πολιτισμό με την καλλιτεχνική επιμέλεια της κας Alice Δικαίου, στα πλαίσια της προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό και της διπλωματίας της μόδας. 

Ο Εθνικός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μαριδάκης παραδίδει στο διεθνή  Βέλγο γενικό γραμματέα κ.Van Maele ένα βιβλίο της Τριήρους και ένα μοναδικό χειροποίητο αρχαιοελληνικο πιστό αντίγραφο,  κωπηλατών μιας αρχαίας τριήρους από τον γνωστό γλύπτη κ. Γιώργο Ρούσση

Ακολούθως έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων οπου συμβολικά δόθηκε από τον κύριο Μαριδάκη στους διεθνείς αξιωματούχους ένα χειροποίητο αντίγραφο ανάγλυφο κωπήλατών αρχαίας τριήρους που φιλοτέχνησε ο γνωστός  γλύπτης κ. Γεώργιος Ρούσσης ενώ στον Ιδρυτικό Πρόεδρο κ. Κώστα Μισιάλη μία χειροποίητη μοναδική χάλκινη πλακέτα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος την οποία φιλοτέχνησε ο  Σαλαμίνιος κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, εχοντας δοθεί από το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και σε 60 πρέσβης. 

Η Εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην επιμέλεια και φροντίδα όλων των μελών, που ανέλαβαν και συμμετείχαν στη διοργάνωσή της, με την τιμητική παρουσία διεθνών καταξιωμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της διπλωματίας, διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών, της ναυτιλίας, του καλλιτεχνικού χώρου, του αθλητισμού και του επιχειρείν, συμβάλλοντας σε μία εξαίρετη ατμόσφαιρα μεταξύ των παρευρισκόμενων και συμμετέχοντας στην επέκταση των ομίλων στο νέο ξεκίνημα του International Ambassador club της Ελλάδος

Η τελετή παραδόσης του χρυσού μεταλλίου από τον Διεθνή βέλγο γενικό γραμματέα κ. Delvecchio  στο Εθνικό Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μαριδάκη
Οι Διεθνείς αξιωματούχοι παραλαμβάνοντας τα μοναδικά δημιουργήματα του γνωστού γλύπτη κ. Γιώργου Ρούσσης ενός πιστού αντίγραφου αποσπασματικά σωζόμενου ανάγλυφου με παράσταση  κωπηλατων Τριήρους

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Χάρη Εργατίδη και στο επιτελείο του για την εξαιρετική προσφορά του στην οργάνωση, επιμέλεια και την τηλεοπτική/φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.”

Εθνικός Πρόεδρος NAC Hellas – Κυριάκος Μαριδάκης

Εθνικός Γραμματέας NAC Hellas – Κων/νος Μησιάλης

Παραθέτουμε την ιστορική ομιλία του κ. Κυριάκου Μαριδάκη η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συναισθηματική φόρτισης, τονίζοντας την ανάγκη ολων μας να προβάλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και την πατρίδα μας διεθνώς, εργαζόμενοι όλοι από κοινού προκειμένου να προωθήσουμε την παγκόσμια ειρήνη, την αμοιβαία αλληλοκατανόηση, την αλληλεγγύη, κατά του αντισημιτισμού και την ενότητα όλων των Εθνών με την ίδρυση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Ένωσης, με την Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ ως Παγκοσμία πνευματική κοιτίδα Ειρήνης και Ενότητας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την ύψιστη αυτή διεθνή τιμή και αναγνώριση, τους Διεθνούς αξιωματούχους, τον ιδρυτικό πρόεδρο κ. Κώστα Μισιάλη, αφιερώνοντας την βράβευσή του στην  αήμνηστη μητέρα του και στον άνθρωπο εκείνο που τον ενέπνευσε, την πρέσβειρα ιδεών και Αξιών κα Μυρτώ Πέτροβιτς:

Ο Εθνικός Πρόεδρος κ Κυριάκος Μαριδάκης με τη γνωστή δασκάλα του ελληνικού μόντελινκ κα Κρίστι Κρανά

“Αξιότιμοι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών της Life Line Hellas, πρεσβειών της πολιτικής στρατιωτικής ηγεσίας και των ενόπλων δυνάμεων, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνο – Ισραηλινού Επιμελητηρίου κα Suzanna Frances.

Ο εθνικός πρόεδρος κύριος Κυριάκος Μαριδάκης με την πολιτιστική ακόλουθο της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας κα Kuligová Lucy

Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, ύψιστη τιμή βιώνοντας έντονη συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση, σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα του πρώτου Εθνικού Προέδρου Πρεσβευτή των Ambassadors στην Ελλάδα, νιώθοντας βαθύτατα αισθήματα ευγνωμοσύνης εθνικής υπερηφάνειας και ευθύνης βλέποντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την παγκόσμια κοιτίδα της Δημοκρατίας και  ατενίζοντας το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας όπου στα ιερά στενά διασωθεί η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλά και ο δυτικός Πολιτισμός.

Ο Εθνικός Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μαριδάκης με τη γνωστή σχεδιάστρια και μέλος του Ambassador κα Εύη Μιγιάκη

Κυρίες και Κύριοι

Ο Ελληνικός Πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι, από την ίδια του την φύση, κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικός και η υπεράσπιση του συνιστά θεμελιώδη πυλώνα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού καθώς και εθνική προτεραιότητα αρχές και αξίες που υπάρχουν στους Ambassadors με το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα να μένει ζωντανό και επίκαιρο, τόσον ως γενάρχης όσο και ως αμετακίνητος πυλώνας του Πολιτισμού μας. Και τον προτρέπει, στην σύγχρονη ζοφερή συγκυρία, με τα λόγια που βάζει ο Οδυσσέας Ελύτης στο στόμα του Αντιφωνητή προς την «Μαρία Νεφέλη»: «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά»

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδίας τον ιδρυτή και οραματιστή του International Ambassador Club στην Ελλάδα Πρόεδρο κ. Κώστα Μισιάλη, τα μέλη όλων των ομίλων και τους διεθνείς αξιωματούχους για την εμπιστοσύνη και  αναγνώριση στο πρόσωπο μου.

Την ιδιαίτερη αυτήν την τιμή αποφάσισα να την αφιερώσω σε όλους σας, ιδιαιτέρως με όσους βρέθηκαν δίπλα μου και με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή όπως η αείμνηστη μητέρα μου, η Πρέσβειρα Ιδεών και Αξιών κα Μυρτω Πέτροβιτς στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες  μου, για την παγκόσμια πολιτιστική ένωσης όλων των κρατών στο όνομα της Ειρήνης , της Αλληλοκατανόησης , της Αλληλεγγύης, κατά του αντισημιτισμού και της Ιερουσαλήμ ως παγκόσμια  Πνευματική κοιτίδα Ειρήνης και Ενότητας.

Ευχαριστώ εγκαρδίως τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες- Σαλαμίνα 2020  Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιωργο Πατούλη Προέδρο της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπή των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2022, το Δήμαρχο Σαλαμίνος κ. Γεώργιο Παναγόπουλο την Δρ. Αντζυ Μαργαρίτη Andrews επίτιμη Αντιπρόεδρος της Life Line Hellas πραγματική πρέσβειρα ανθρωπισμού  και πολιτισμού 60 πρέσβεις και διεθνείς οργανισμούς οπου συνεργάζομαι μαζί τους από το 2011 για την ένθερμη στήριξη του οράματος μου, διεθνοποιώντας σε 60 χώρες και μετατρέποντας το πολεμικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε  Παγκόσμιο σύμβολο, αλληλεγγύης ιδεών αξιών ειρήνης και ενότητας των λαών.

Τους ευχαριστήσω εγκαρδίως για την ηθική αναγνώριση τιμή και επιβράβευση συμμετέχοντας  ως μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες -Σαλαμίνα 2020, επικεφαλής διπλωματικών σχέσεων και διεθνών οργανισμών σε συνεργασία με 60 πρέσβεις και τα συναρμόδια υπουργεία, ενισχύοντας την πολιτιστική διπλωματία της χώρας όπως εχω βραβευθεί, προσφέροντάς ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου για μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας και  της πολιτιστικής κληρονομίας.

Ο Εθνικός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μαριδάκης με την επιτίμη αντιπρόεδρο του lifeline Hellas πρέσβειρα ανθρωπισμού και πολιτισμού Δρ. Άντζυ Μαργαρίτη Andrews

Ευχαριστώ εγκαρδίως για την τιμητική παρουσία την Πολιτιστική ακόλουθο  εκ μέρους της Πρεσβείας του κράτους της Τσεχίας κα Kuligová Lucy, την κα Suzanna Vasquez επ. Πρόξενος εκ μέρους του Α.Ε. Πρέσβη του Εκουαδόρ στην Ιταλία, λαμβάνοντας  θετική ανταπόκρισή και τιμή από πολλές πρεσβείες όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Κροατίας, της Πολωνίας  καθώς συγχαρητήρια από τον Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ επίτιμου μέλους των Ambassadors στην Ελλάδα κ Noam Katz, και από τον Α.Ε.  Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Dr. Saad Alammar τονίζοντας ότι με τις πρωτοβουλίες μου αυτές εύχεται να ενισχυθούν οι διεθνές σχέσεις και να ενθαρρύνουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της Ελλάδος και των άλλων εθνών.

Κυρίες και κύριοι,

Από σήμερα με την βοήθεια του θεού, θα έχω την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια των ήδη εξαιρετικών διεθνών  σχέσεων με όλους τους ομίλους στην Ελλάδα και Παγκοσμίως , ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

Η εν λόγω διάκριση θα αποτελεί για εμένα πρόσθετο κίνητρο για την ανάληψη ακόμη περισσότερων δράσεων προς όφελος της πατρίδας μας, των  συνανθρώπων μας, της κοινωνίας και του πολιτισμού μας κάνοντας  πάντα το καθήκον μου και υπηρετώντας μέχρι το τέλος της ζωής μου τις  πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού  πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η ελευθερία, οι έννοιες της ελευθερίας,  της δημοκρατίας, της πνευματικής ανάπτυξης των λαών και γενικά όλου του κόσμου. 

Εύχομαι από καρδιάς η Εθνική Επιτροπή των Ambassador στην Ελλάδα ως φάρος Φωτεινός και κορωνίδα ενότητας αλληλοσεβασμού ειρήνης  και αλληλεγγύης, να εκπληρώνει συνεχώς το βασικό της  στόχο, αφήνοντας ως παρακαταθήκη και κληρονομιά, σε όλους, την θέαση και την γνώση του βασικού νοήματος της ζωής, για έναν καλύτερο κόσμο και για ένα ακόμα καλύτερο αύριο..

Σας ευχαριστώ.