4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς: υποδοχή αποστολών από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ “I care about my community”

Στις 7-6-2022 το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς υποδέχτηκε σε πανηγυρικό κλίμα αποστολές από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ “I care about my community”.

Σε ατμόσφαιρα φιλίας και συνεργασίας οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω χωρών παρακολούθησαν πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, όπως την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας, και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια παιδιά του 4ου Δημοτικού, αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών, συμμετείχαν σε ολυμπιακά αθλήματα.

Οι πρώτοι νικητές σε κάθε αγώνισμα στεφανώθηκαν με κλαδί ελιάς. Ως σύμβολο ειρήνης οι εκπαιδευτικοί των σχολείων όλων των χωρών μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης και τη Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου, φύτεψαν ένα δεντράκι ελιάς στην αυλή του Σχολείου.

Υπό την υπόκρουση της απαγγελίας της «Ιθάκης» του Καβάφη από τον Σον Κόνερι, ζωντάνεψαν οι περιπέτειες προς την «Ιθάκη», ενώ η χορωδία του σχολείου πλαισίωνε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών. Τα δρώμενα ολοκληρώθηκαν με γεύμα που περιελάμβανε παραδοσιακές γεύσεις, μαγειρεμένες με αγάπη και μεράκι από γονείς του Σχολείου.

Η υπόλοιπη εβδομάδα κύλησε με παρουσιάσεις εργασιών από όλα τα  εμπλεκόμενα σχολεία πάνω στο θέμα του προγράμματος “I care about my community”, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια Πληροφορικής και Εικαστικών, καθώς και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Τα παιδιά του Σχολείου έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους, θα μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που βίωσαν, στις χώρες τους.

https://kalamaria.gr/τα-παιδιά-δίνουν-μαθήματα-συνεργασία/