4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 21-24 /11/ 2019

Οι οργανωτές της 4ης Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair έβαλαν στόχο η φετινή Art-Fair να ξεπεράσει τις 3 προηγούμενες, κατά γενική ομολογία απόλυτα πετυχημένες διοργανώσεις.

Η Art Thessaloniki Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρώπης, που εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις υψηλού κύρους.

Για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία το φιλότεχνο κοινό της πόλης να επισκεφθεί την έκθεση “Unexpected Dialogue”- Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje με επιμελητή της τον κ. Μάνο Στεφανίδη.

Τιμώμενος καλλιτέχνης έχει επιλεγεί ο Έλληνο-Αμερικάνος Billy Zane.

Ο Billy Zane γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο από Έλληνες προγόνους. Σπούδασε στο Harand Camp of the Theater Arts στο Elkhart Lake, Wisconsin. Σε πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του όχι μόνο για την υποκριτική αλλά και για την ζωγραφική.

Έχει παίξει σε διάσημες ταινίες όπως στο Back to the future (1985) και στον Τιτανικό (1997).

Έχει δική του εταιρία παραγωγής ταινιών και θα είναι παραγωγός στην ταινία “Waltzing With Brando” στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει.

Δύο σημαντικές παρουσιάσεις συλλογών Ελλήνων συλλεκτών:

Συλλογή Ν. Βερνίκου, με έργα του σημαντικού καλλιτέχνη Dennis Oppenheim (1938 –2011).

Συλλογή Παπαδημητρίου, με 24 έργα καλλιτεχνών που εκπροσωπούν την γενιά 1980.

Για 1η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA”, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών.

Oι 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες όπου θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα είναι οι κάτωθι.
Αλεξάνδρου Βασίλης, Βασιλός Ηλίας, Γαγρίνας Ιωάννης, Δανιός Τριαντάφυλλος, Καζόγλου Νίκος, Κυριακού Χριστίνα, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Παπαϊωάννου Χριστίννα, Τελιγιορίδου Ισμήνη, Τόκα Γεωργία, Αναστασίου Ιωάννης (Αναπληρωματικός), Καράμπαμπας Παναγιώτης (Αναπληρωματικός) ,*Ακριτίδου Πηνελόπη (Λόγω συμμετοχής της στην διοργάνωση εξαιρείται).

Με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουμε ένα μέρος από το σημαντικό Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας του δημοσιογράφου Γ. Μελίκη.

Δίνεται η ευκαιρία στον γκαλερίστα Θανάση Μπακογιώργο που για 16 χρόνια είχε την γκαλερί «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του.

Αφιέρωμα στην Σύγχρονη Βυζαντινή Αγιογραφία .
Για 2η φορά το πρωί της Παρασκευής 22/11/2019 η έκθεση θα καλωσορίσει και θα ενημερώσει για τον πολιτισμό και την τέχνη τους μαθητές της 2βάθμιας εκπαίδευσης. Θα δοθεί ειδικό έντυπο σε όλους τους μαθητές, όπου θα περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τον θεσμό των Art Fair, με χορηγία της τράπεζας EUROBANK.

Όλη η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Παντελής Τσάτσης
Art Director
T: +30 6946 907 708
[email protected]