26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

EUROPA FILM FESTIVALS AWARD

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ TMHMA

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι προσθέτει ένα ακόμη Ειδικό Βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Europa Film Festivals, στο οποίο είναι ιδρυτικό μέλος.

Το Βραβείο του Europa Film Festivals (Europa Film Festivals Award) θα απονεμηθεί σε ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, όπως θα την επιλέξουν τα 11 υπόλοιπα μέλη του Δικτύου καθώς η Αθήνα ως το Φεστιβάλ που φιλοξενεί το συγκεκριμένο τμήμα δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία. 

Η πρωτοβουλία του νέου αυτού βραβείου το οποίο εισηγήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και ενέκριναν ομόφωνα τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου έχει στόχο να γιορτάσει τη διαφεστιβαλική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη του Europa Film Festivals, μια προσέγγιση και αλληλοϋποστήριξη που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά στις φετινές δύσκολες συνθήκες. 

Η γέννηση αυτού του δικτύου αποδεικνύει τη στρατηγική σημασία μιας γόνιμης συνεργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση της κουλτούρας των Φεστιβάλ.