Όλγα Μακρή: Το νέο μου τραγούδι «Αγάπη μου» αποτελεί την πρώτη μου επίσημη παρουσία ως ερμηνεύτρια και όχι μόνο ως συνθέτρια

“…Θα κυκλοφορήσουν πολλά νέα τραγούδια με νέους ερμηνευτές αλλά και σε δική μου ερμηνεία… Θα γίνουν ζωντανές εμφανίσεις με τον δίδυμο αδερφό μου και εξαιρετικό ερμηνευτή, Βαγγέλη Μακρή, στο επόμενο διάστημα… Θα παρουσιάσουμε τραγούδια παλιά και νέα μόνο με πιάνο και φωνή είτε σόλο είτε σε ντουέτο”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Καλώς σας βρήκα. Ασχολούμαι αλλά και αγαπώ τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Η μουσική με «γεμίζει» ως άνθρωπο και ειδικότερα η σύνθεση είναι η «διαφυγή» μου μετά από μια δύσκολη μέρα. Για το λόγο αυτό διάλεξα και ως επάγγελμα την ενασχόληση με τη μουσική. Στην ηλικία των 11 ετών ξεκίνησα τις σπουδές μου πρώτα  στο πιάνο και έπειτα στα θεωρητικά της μουσικής αλλά και αργότερα στη Μουσικολογία Αθήνας όπου και αποφοίτησα. Συγκεκριμένα είμαι συνθέτρια, πιανίστρια και παιδαγωγός, διδάσκω Πιάνο και Θεωρητικά.

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Από τη στιγμή που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο ξεχώρισα ως απασχόληση τη μουσική, και μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με αυτή. Τα πρώτα μου παιδικά παιχνίδια ήταν κυρίως παιδικά μουσικά όργανα. Ο ήχος τους με μάγευε και κυριολεκτικά «χανόμουν» στο άκουσμα τους…Το πρώτο ερέθισμα ήρθε στην ηλικία των 3 ετών, όταν μου αγόρασε ο παππούς μου ένα παιδικό πιανάκι… Ακόμα θυμάμαι πόσο έντονα συναισθήματα μου προκαλούσε ο ήχος του… Από τότε ένιωσα πως η μουσική θα με συντρόφευε σε όλη μου τη ζωή…

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Η πρώτη έντονη παιδική μου μουσική ανάμνηση ήταν η στιγμή που έπαιξα για πρώτη φορά τις πρώτες μου νότες στο πιάνο όταν ξεκίνησα μαθήματα πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Μοσχάτου-Νέου Φαλήρου με καθηγήτρια την εξαιρετική μουσικοπαιδαγωγό Ανδριανή Παπαδοπούλου, την οποία πάντα θα αγαπώ. Δυστυχώς πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, όμως ήταν εκείνη που με καθοδήγησε στο δρόμο της μουσικής και με έκανε τη μουσικό που είμαι σήμερα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το Ωδείο όπου σπούδασα, το Ελληνικό Ωδείο Μοσχάτου-Νέου Φαλήρου, αφού με έκανε να αγαπήσω τη μουσική καθώς και το ότι  έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου εδώ και πολλά χρόνια.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Βασικότερη επιρροή στην σύνθεση μουσικής για εμένα ήταν και είναι ο Μάνος Χατζιδάκις αλλά και η Loreena McKennitt. Από τη μία πλευρά ο Χατζιδάκις με τις ευφάνταστες μελωδίες του στα τόσο όμορφα και αμέτρητα τραγούδια του, πάντα με συγκινούσε αλλά και ακόμα με συγκινεί. Θεωρώ πως αν έχω καταφέρει έστω και στο 1% να φτιάξω τραγούδια που να θυμίζουν τη μουσική του, αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία για έμενα. Από την άλλη πλευρά η  Loreena McKennitt, αυτή η «ιέρεια» της μουσικής με στοιχεία της κέλτικης μουσικής παράδοσης, με έκανε να λατρέψω ακόμα περισσότερο την μουσική ώστε να συνθέσω. Όταν έπεσε στα χέρια μου ο δίσκος της: “The Mask and Mirror”, ένιωσα από τις πρώτες νότες αυτή την μαγεία που σε συνεπαίρνει και σε κάνει να νιώθεις πως μεταφέρεσαι σε ένα παραμύθι. Ήταν καθοριστικής σημασίας στη μουσική μου πορεία η επιρροή από τη μουσική της. Θεωρώ πως είναι η σπουδαιότερη γυναίκα συνθέτης και κατ’ επέκταση καλλιτέχνις εν ζωή. Είναι πρότυπο για εμένα.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Δε θα έλεγα πως τρομάζω από την επιτυχία είτε από την αποτυχία… Το μυστικό είναι να υπάρχει ισορροπία τόσο μέσα μας όσο και στις σχέσεις μας με το κοινωνικό μας περιβάλλον… Συνεπώς, όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, εγώ προσωπικά μπορώ να διαχειριστώ και την επιτυχία αλλά και την αποτυχία…

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Το νέο μου τραγούδι «Αγάπη μου», σε μουσική δική μου και στίχους της Ευανθίας Μάγνη αποτελεί την πρώτη μου επίσημη παρουσία ως ερμηνεύτρια και όχι μόνο ως συνθέτρια. Αυτό και μόνο με χαροποιεί ιδιαίτερα, ειδικά μετά τα τόσο θετικά σχόλια που λαμβάνω από τον κόσμο. Η μουσική στο τραγούδι αυτό «έδεσε» πολύ καλά με τους στίχους και την ερμηνεία αλλά και την εξαιρετική ενορχήστρωση του Γιώργου Γιαννικόπουλου, και για αυτό το λόγο τα σχόλια για το τραγούδι είναι πολύ θετικά.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Η μουσική σχεδόν αποκλειστικά είναι μόνο δική μου. Οι στίχοι τις περισσότερες φορές είναι άλλων δημιουργών, όμως κάποιες φορές έχω γράψει και στίχο, όπως στο τραγούδι μου «Η αγάπη αργεί» το οποίο έχει ερμηνεύσει η Κατερίνα Μελίτη, όπου τόσο οι στίχοι όσο και η μουσική είναι δική μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν πολλά νέα τραγούδια με νέους ερμηνευτές αλλά και σε δική μου ερμηνεία. Επίσης, θα γίνουν ζωντανές εμφανίσεις με τον δίδυμο αδερφό μου και εξαιρετικό ερμηνευτή, Βαγγέλη Μακρή, στο επόμενο διάστημα. Θα παρουσιάσουμε τραγούδια παλιά και νέα μόνο με πιάνο και φωνή είτε σόλο είτε σε ντουέτο.  Δεν αποκλείω όμως και νέες συνεργασίες. 

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion