«Φέρ’ το Φόκο» live στο Six d.o.g.s

Οι «Φέρ’ το Φόκο» έρχoνται από την Κρήτη με τον «Ξεκουρδιστή» στις αποσκευές τους και ανεβαίνουν στη φιλόξενη σκηνή του Six d.o.g.s την Κυριακή 11 Δεκεμβρίουστις 9 μ.μ., για μια ζωντανή εμφάνιση γεμάτη παλμό, ενέργεια και διάθεση να δώσει και να πάρει το «φόκο» της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο.

Η εφηβεία της ροκ, η ειλικρίνεια του ρεμπέτικου, η χορευτικότητα της παράδοσης και οι δυνατότητες της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας αποτελούν τις δεξαμενές της μπάντας.

Με ένα δίσκο στο ενεργητικό της και πέντε ακόμα singles, προσθέτουν σε παλιότερα και νέα τους τραγούδια διασκευές αγαπημένων ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών.

Η πορεία των «Φέρ’το Φόκο»

Οι «Φερ’ το Φόκο» δημιουργήθηκαν στην Ιεράπετρα το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, με 14 τραγούδια. Ακολούθησαν συναυλίες στην Κρήτη και εμφανίσεις στην Αθήνα, σε διάφορες μουσικές σκηνές. Ο Νικόλας Ευαντινός, ιδρυτής της μπάντας, συνεργάστηκε στιχουργικά στον δίσκο Κύρβα του Νίκου Μαστοράκη και στίχους του τραγούδησε ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μαρίνα Δακανάλη. Έχει ανοίξει συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ η μπάντα έχει μοιραστεί σκηνή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Αγγελάκα. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφορεί τα singles «Σαλπάρισμα», «Καλικάτζαροι» και το τραγούδι «Έρημος», το οποίο ερμήνευσε η Μάρθα Φριτζήλα, καθώς και το single «Χαλινάρι» από την εταιρεία Μικρός Ήρως του Άγγελου Σφακιανάκη. Πριν λίγες μέρες οι «Φέρ’ το Φόκο» κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Ξεκουρδιστής», το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό και τα ραδιόφωνα και αυτή τη περίοδο η μπάντα δουλεύει το νέο της υλικό.

Το σχήμα «Φέρ’ το Φόκο» αποτελείται από τους:

Νικόλας Ευαντινός: κιθάρα, φωνή

Γιώργος Λαμπράκης: ηλεκτρικές κιθάρες

Θοδωρής Σπανοδήμος: ντραμς, κρουστά

Δημήτρης Καραντούνιας: μπάσο

Γιώργος Τσαγκαράκης: μαντολίνο

Πληροφορίες:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα: 21:00

Six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6 – 8, Μοναστηράκι

Τηλ 21 0321 0510

Εισιτήρια: Προπώληση 8€, στο χώρο  10€

https://www.viva.gr/tickets/music/fer-to-foko