Τμήμα Αγιογραφίας με τον Πέτρο Καλλίνο

Για τους Έλληνες αλλά και για όλους τους ορθόδοξους η αγιογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πίστη και την παράδοση.

Η ζωγραφική απεικόνιση αγίων ή θρησκευτικών σκηνών από τα συναξάρια και τους βίους των Αγίων που εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια του Βυζαντίου, τότε που ο Αυτοκράτορας ήταν και Δεσπότης, σήμερα όλο και περισσότερο κερδίζει το ενδιαφέρον και την αγάπη ανθρώπων διαφόρων ηλικιών.

Σας περιμένουμε στην Τέχνη για να σας μυήσουμε στην τέχνη της αγιογραφίας, στους κανόνες και τους κώδικες της, στην πειθαρχία και στην περισυλλογή της. Γιατί η εικόνα δεν είναι μια απλή θρησκευτική ζωγραφιά, αλλά μια παράσταση γεμάτη συμβολισμούς. Για αυτό τα μάτια ζωγραφίζονται μεγάλα, για να μας υπενθυμίζουν ότι έχουν δει τα «μεγάλα» και «υψηλά», το κεφάλι, κάποιες φορές, αφύσικα διογκωμένο συμβολίζοντας την άνωθεν σοφία, ενώ η μύτη είναι στενή και επιμήκης γιατί δεν «οσφραίνεται» τα του κόσμου, αλλά «την οσμήν ευωδίας πνευματικής».

Τα μαθήματα μας γίνονται κάθε Τετάρτη, έχουν διάρκεια τεσσάρων ωρών και εκπαιδευτής θα είναι ο φίλος της Τέχνης, Πέτρος Καλλίνος.
Ο Πέτρος Καλλίνος γεννήθηκε στη Μελβούρνη, σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Σερρών και παράλληλα μαθήτευσε αγιογραφία δίπλα στον Βασιλειάδη.

Οι γνώσεις του πάνω στην αγιογραφία εμπλουτίζονται συνεχώς δίπλα στους Γεροντάδες του Αγίου Όρους το οποίο επισκέπτεται συχνά.
Το 1986 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη αγιογραφώντας πλήθος ναών του νησιού, το 1993 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και από το 1997 ξεκινά την επαφή του με την ΤΕΧΝΗ στο Κιλκίς όπου αδιάλειπτα από τότε μετέχει στην ομάδα της αγιογραφίας.
Έχει πλήθος ατομικών Εκθέσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο Γενί Τζαμί, στην Πινακοθήκη Μολύβου, στην Χριστιανική Καταφυγή Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, στο Πνευματικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, στη Μίλητο κ.α.
Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις (Έκθεση Διεθνούς Αμνηστίας στην Αθήνα, Αίθουσα Πολιτιστικών Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Χορτιάτη κ.α).

Αν θέλετε μέσα από την ενασχόληση σας να κατακτήσετε ηρεμία και είναι ένα ταξίδι σ΄έναν κόσμο σιωπηλό και κατανυκτικό και παλιό όσο και η πίστη μας ελάτε να μας γνωρίσετε και να δείτε τη δουλειά που γίνετε στο εργαστήριο.

Εγγραφές καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 με 9 το απόγευμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2341024217 τις ίδιες ώρες.