Ήπειρος: “Ένα μέρος που σε εμπνέει να δημιουργήσεις”

Γράφει ο Χρήστος Κατσίδης Προπτυχιακός Σπουδαστής στο τμήμα μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Ελλάδα πάντα είχε όμορφα τοπία. Αυτή η φύση που εμπνέει τους καλλιτέχνες να δημιουργούν.

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Άρτα στο τμήμα μουσικών σπουδών. Πριν ένα μήνα άρχισε η φοιτητική ζωή στην Άρτα.

Τι να πρωτοπώ για αυτό το μέρος; Είμαι μόλις ένα μήνα εκεί και εγώ αγαπήσει τόσο αυτό το μέρος και τους ανθρώπους σε αυτό.

Το φυσικό αυτό τοπίο της Άρτας και της Ηπείρου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον κάθε καλλιτέχνη οπότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι η έμπνευση είναι το μόνο εύκολο να έρθει όταν κοιτάζουμε τα γεφύρια, τις όχθες και τα όμορφα καταπράσινα δέντρα και βουνά.

Όλα αυτά μας αγγίζουν τόσο πολύ, όλες αυτές οι εικόνες της Ελλάδας του φυσικού της τοπίου αποτελούν το λόγο που ήθελα να εξερευνήσω την Ελλάδα. Και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών με κατοίκους.

Γιατί το ταξίδι της ζωής είναι αυτό που μας δίνει τη γνώση και δίνει την ώθηση για να θέλουμε να εξερευνήσουμε και να μάθουμε περισσότερα για τη φύση και τους ανθρώπους.

Η Άρτα – Ήπειρος είναι ένα μέρος το οποίο έχει έντονη μουσική παράδοση και έχει κρατήσει τις ρίζες των ηπειρωτικών τραγουδιών και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη μουσική έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή τη μουσική Ιστορία και παράδοση.

Θέλω λοιπόν να μάθω περισσότερα και όσο περνάνε τα χρόνια να μαθαίνω και νέες μουσικές και να ανταλάσσω απόψεις με κατοίκους διαφόρων περιοχών και πάντα ως μέσο επικοινωνίας να υπάρχει η μουσική.