ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ: “Όταν η ζωή τρέχει… πρέπει να την ζωγραφίσω με τα δικά μου μάτια για να βρεθώ μέσα στο καμβά και να “αφεθώ” με τα χρώματα και τα πινέλα για να δω τον εαυτό μου”

“Τα συναισθήματα πρέπει να βγουν… να εκφραστούν, να φορεθούν… και καμιά φορά να τα εκθέτουμε και στο κοινό για να ακούμε απο τον κόσμο την κριτική του αποτελέσματος των πινέλων…”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Η ανάγκη να ασχοληθώ είναι εσωτερική. Όταν η ζωή τρέχει.. πρέπει να την ζωγραφίσω με τα δικά μου μάτια για να βρεθώ εκεί μέσα… στο καμβά και να “αφεθώ” με τα χρώματα και τα πινέλα για να δω τον εαυτό μου απέναντι!!! Είναι ο καθρέπτης μου !!
Γι αυτό το λόγο όταν εκθέτω τα έργα μου έχω φοβερό τρακ γιατί αφήνω όλους να δουν το “μεσα” μου… Το θαύμα της Τέχνης όμως είναι ότι ο καθένας βλέπει αυτό που έχει στη δική του ψυχή…

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Όλοι είμαστε καλλιτέχνες.. Όλοι μας λίγο ή πολύ προσπαθούμε να εκφραστούμε κάπως… Για μένα όλα μπορούν να είναι καλλιτεχνικά. Γιατί έχω τα μάτια που έτσι τα βλέπω. Από τα πινέλα φτάνουμε στους πινακες. Απο τον πηλό φτάνουμε στα αγαλματα, απο τα μολύβια φτάνουμε στα βιβλία απο τις χάντρες φτάνουμε στα κοσμήματα. Ακόμα και απο τα τρόφιμα μπορούμε να φτάσουμε να στήσουμε ένα πιάτο καλλιτεχνικά!!!

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Με έχει επηρεάσει πολύ ο ιμπρεσιονισμος και μετά… αφήνομαι!!!!

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Από τη ζωή μου !!! Έχω ταξιδέψει αρκετα. Έχω ζήσει έντονες χαρές και λύπες. Έχω δύο υπέροχα παιδιά κι έναν καταπληκτικό σύζυγο που ειναι πηγή έμπνευσης για μένα!!!

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Θα ήθελα, αλλά θα αφήσω τα έργα μου να μιλήσουν. Θαυμάζω τον Toulouse Lautrec, τον Van Gogh, τον Picasso και απο τωρινούς την Erin Hanson, τον Leonid Afremov.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Προσπαθώ να προκαλώ τον εαυτό μου να γίνεται συνεχώς καλύτερος !!!

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Στην Ελλάδα η Τέχνη πάντα ήταν και είναι πλατια αποδεκτή. Δυστυχώς οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οπότε η πρόκληση είναι πολύ πιο έντονη να φτάσουμε να στήσουμε κάτι που στο δημόσιο χώρο να κάνει τον κόσμο να έρθει σε ανάταση με την τέχνη. Ειναι όμως και ο σκοπος της Τέχνης αυτός!!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Στόχος μου είναι να κάνω ατομικές εκθέσεις.. Να φτάσω να μπορώ άνετα να εκθέσω τα έργα μου και άρα… το… “μέσα” μου.

Βιογραφικό

Ζωγραφιζει για να εκφραστει.
Εχει τελειωσει Σχεδιο Μοδας και Ελευθερο Σχεδιο στην Μ.Βρετανια  που ηταν ενα αλλο παθος…Δουλεψε και ταξιδεψε σε Ευρωπη και Αμερικη 15 χρονια .. Αναγνωριστηκε  στο χωρο του παιδικου ρουχου στην Ελλαδα..

Αφου παντρευτηκε και απεκτησε δυο υπεροχα αγορια ταξιδεψε και σε πολλες χωρες της Απω Ανατολης..Τα ταξιδια επηρεασαν πολυ την οπτικη και τον τροπο που βλεπει τα χρωματα..

Επετρεψε λοιπον στον εαυτο της το ψαξιμο με τα πινελα της εκφρασης των συναισθηματων της… Εχει κανει σεμιναρια στην ζωγραφο Ελενη Σακαλη στο time of art στη σχολη Βακαλο στο spvivart με την ισπανιδα ζωγραφο Sandra Pons και ψαχνεται ακομα…

Ζωγραφιζει πινακες και αντικειμενα. Συνδιαζει τα χρωματα της και σε καπελα …τσαντες επανω. Τα συναισθηματα πρεπει να βγουν ..να εκφραστουν, να φορεθουν….και καμια φορα να τα εκθετουμε και στο κοινο για να ακουμε απο τον κοσμο την κριτικη του αποτελεσματος των πινελων του….