«Τα Ξεχασιάρικα Ξωτικά»

Κείμενο & σκηνοθεσία της Φανής Παλιούρα.

Είναι Πρωτοχρονιά και όλα τα δώρα έχουν φτάσει στα σπίτια των παιδιών που περιμένουν πώς και πώς να τα ανοίξουν. Όλα τα δώρα; ΟΧΙ!!!!

Η Φροίξη και η Μελένια, τα δύο ξωτικά των Χριστουγέννων, αμέλησαν εντελώς τα καθήκοντα τους και ξέχασαν τη μοναδική δουλειά που είχαν, να μοιράσουν τα δώρα! Τι θα κάνουν τώρα; Τι θα πουν στον Άγιο Βασίλη; Πως θα καλύψουν αυτή τη γιγαντιαία γκάφα τους; Πώς θα καταφέρουν να γλιτώσουν και να μην γίνουν μαρμελάδα στα φρεσκοψημένα στρούντελ του Άι-Bασίλη; Μα τις χίλιες χιονονιφάδες των βουνών κάτι περίεργο συμβαίνει στο Βασίλειό του…

Μία παράσταση για την φιλία, τα Χριστούγεννα, το ψέμα, τη σημασία της ειλικρίνειας και φυσικά τα δώρα, μην ξεχνάμε τα δώρα!

Στην παράσταση ακούγονται γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες με ελληνικούς στίχους, τραγουδισμένες ζωντανά από τα δύο ξωτικά. Επίσης υπάρχει έντονο το στοιχείο της διάδρασης με τους μικρούς αλλά και με τους μεγάλους μας φίλους που θα βοηθήσουν τα δύο ξωτικά να βρουν τη λύση στο πρόβλημά τους. Σας περιμένουμε…

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Φανή Παλιούρα

Trailer: Διονύσης Μελογιαννίδης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου & Διονύσης Μελογιαννίδης

Logo- Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς

Στίχοι τραγουδιών: Μαριάννα Μεσσαλά

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταμάτης Πακάκης

Παραγωγή: Pink Unicorn Production

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Μεσσαλά & Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα.

Ημέρα, μέρος και ώρα παράστασης:

Κάθε Σάββατο στις 17:00 & Κάθε Κυριακή στις 11:00 με προγραμματισμένη πρεμιέρα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Πολυχώρος τέχνης HGW std. (Μαυρομιχάλη 128, Εξάρχεια).

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και σε αμαξίδια.

Εισιτήρια μέσω more.com και με τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6948387307

Γενική Είσοδος: 8€

Διάρκεια Παράστασης: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΑ ΞΕΧΑΣΙΑΡΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΦΑΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Συγγραφή & Σκηνοθεσία

Η Φανή Παλιούρα είναι απόφοιτος της Σχολής Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΑΤΕΙ Αθήνας καθώς και της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Μοντέρνοι Καιροί». Φοίτησε δίπλα στη Λένα Φιλίπποβα, τον Περικλή Μουστάκη, τον Γιώργο Μπινιάρη κ.α. Τα τελευταία 8 χρόνια είναι βασικό μέλος της θεατρικής ομάδας Lorem Ipsum και από το 2014 είναι μόνιμη συνεργάτης του θεάτρου “VAULT plus” και των Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη. Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Καπουτζίδη για τη σειρά του ‘Εθνική Ελλάδος’ σε σκηνοθεσία του  Γιώργου Αγγελόπουλου ενώ στο σινεμά έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. To έργο «Achilles heel» του Νικόλα Πουρλιάρου όπου και πρωταγωνιστούσε και έχει προταθεί συνολικά για 18 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Πολυπράγμων και δραστήρια, έχει σκηνοθετήσει το 2016 την παράσταση “Il trovatore” του G. Verdi με μονωδούς από την Ελληνική Λυρική Σκηνή, ενώ έχει σκηνογραφήσει πλειάδα θεατρικών παραστάσεων. Το 2016 συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο στη διασκευή του βιβλίου του για το παιδικό θέατρο «Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την Ελπίδα» υπό την αιγίδα των εκδόσεων Πατάκη όπου πρωταγωνίστησε και στο ρόλο του «ΓΙΑΤΙ». Τα «Ξεχασιάρικα Ξωτικά» αποτελούν την πρώτη παιδική θεατρική παράσταση σε δικό της κείμενο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΚΑΚΗΣ: Καλλιτεχνική επιμέλεια – μέλος της Pink Unicorn Productions

Ο Σταμάτης Πακάκης είναι ένας πολύπλευρος performer που συνδυάζει στις δουλειές του το θέατρο, τη μουσική και την κινησιολογία. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως κειμενογράφος και σκηνοθέτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ έχει καταγωγή από τη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. καθώς και διπλωματούχος Μονωδίας και Κλασσικής κιθάρας, πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών της μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), Ενοργάνωσης Μπάντας και Μουσικοπαιδαγωγικών Συστημάτων. Επίσης είναι κάτοχος Diploma Performance in Music Theater, Popular Vocals, Classical Singing του L.C.M.. Έχει κατορθώσει να συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της Μουσικής και της Θεατρικής σκηνής της χώρας μας (Κ. Ρήγο, Γ. Σκουρλέτη, Ι. Σιδέρη, Δ. Μαραμή, Θ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Ευριδίκη, Κ. Σταμουλάκη, Κ. Ρουγγέρη, Γ. Πέτρου, Γ. Κουμεντάκη κ.ά.).

Από το 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει προσωπικές του δημιουργίες, το μουσικοθεατρικό του έργο με τίτλο «ΜΑΝΑ» και την κοινωνική κωμωδία «550» (Faust 2019-20), όπου υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία. Σκηνοθέτησε το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» (Faust 2020). Το 2021 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά «186η Σεπτεμβρίου» όπου δίνει τη φωνή του.

Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος της Pink Unicorn Productions ΑΜKE με την οποία παρουσιάζει την μουσικοθεατρική κωμωδία «Τελενοβέλα» (Faust 2023), σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΕΣΣΑΛΑ: Ερμηνεύει την Μελένια

Η Μαριάννα Μεσσαλά γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και έπειτα ολοκλήρωσε το Δίπλωμά της στην Κλασική Μονωδία στην Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών. Σπουδάζει υποκριτική στην ανωτέρα δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Υπήρξε μέλος της Λυρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Opera Studio. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις ανά την Ελλάδα πλάι σε καταξιωμένους καλλιτέχνες του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου. Έχει εμφανιστεί στην «Αριάδνη» του Monteverdi (Δελφοί και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), «Το νησί του Τουλιπατάν» του Offenbach, “Katia Paschou Project’’ (Ίδρυμα Θεοχαράκη), guest στη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη (Θέατρο Χόρτου), στην εναρκτήρια συναυλία των Scοrpions (Όπερα Νέων στο Καλλιμάρμαρο, 2018) κ.α.

Διδάσκει στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών κλασική μονωδία και σύγχρονο τραγούδι. Είναι παράλληλα απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΣΟΥΚΑΝΑ: Ερμηνεύει την Φροίξη

Η Ειρήνη Ιωάννου-Τσουκάνα είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Τεχνών 100». Έχει συνεργαστεί με την Ελένη Σκώτη στο «Επί Κολωνό» καθώς και με την Κατερίνα Γαβαλά στο εργαστήριο του  Εθνικού Θεάτρου για εφήβους.

Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του Ευριπίδη Λασκαρίδη «Μεταμόρφωση και γελοιότητα»  καθώς και του Δημήτρη Αγατζίδη το «Σώμα και Φωνή». Τέλος παρακολούθησε με υποτροφία του Ελληνογερμανικού Ινστιτούτου Νεολαίας το τρίμηνο σεμινάριο στο Research Theater: Outside in, στο Βερολίνο.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η Pink Unicorn Productions ΑΜΚΕ είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως αντικείμενο την προβολή και διοργάνωση μουσικών, θεατρικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και στοχεύει στην προώθηση και ανάπτυξη των τεχνών τόσο στην Αθήνα, όσο και στην ελληνική περιφέρεια. H Pink Unicorn Productions AMKE αναλαμβάνει υπηρεσίες διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για λογαριασμό φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης όπως Δήμοι και Δημοτικές Κοινωφελείς επιχειρήσεις και ιδιωτικούς φορείς. Αυτή την περίοδο παρουσιάζει στο θέατρο Faust την μουσικοθεατρική παράσταση «Τελενοβέλα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Στ. Πακάκη και συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή εκπροσωπώντας καλλιτέχνες στην όπερα «Λαίδη Μάκβεθ» του Μτσενσκ σε σκηνοθεσία Φανί Αρντάν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Pink Unicorn Productions ΑΜΚΕ

Κρίτωνος 5-7, Τ.Κ. 11634, Αθήνα

ΑΦΜ: 996744284, ΔΟΥ: ΙΖ’ ΑΘΗΝΩΝ

Mail: [email protected]