Σειρά δράσεων και επετειακών εκδηλώσεων για την Plessas Bros με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων επιτυχημένης πορείας

«Συνεχίζουμε το ταξίδι χαράσσοντας νέες διαδρομές, κατακτώντας νέους προορισμούς». Με αυτή τη δέσμευση, ο εκπρόσωπος της Plessas Bros, Διονύσης Πλέσσας έκλεισε την ομιλία του στη σεμνή και βαθιά συναισθηματική επετειακή εκδήλωση της εταιρείας για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς εξελισσόμενης πορείας της.

«Όταν πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί μας με πενιχρά τότε μέσα, άνοιξαν τον δρόμο που μέχρι σήμερα πορευόμαστε, κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μακρύ θα ήταν αυτό το ταξίδι, το οποίο αποδείχτηκε συναρπαστικό και γεμάτο εμπειρίες», τόνισε ο κ. Διονύσιος Πλέσσας, αναδεικνύοντας στη συνέχεια τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Plessas Bros που την έχουν καταστήσει ηγέτιδα στο χώρο των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών.

Ο κ. Διονύσιος Πλέσσας έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία και την εξέλιξη της εταιρείας, η οποία όπως είπε, ευθυγραμμίστηκε με την πορεία και την εξέλιξη της ίδιας της Ελλάδας, καταφέρνοντας να μείνει όρθια εν μέσω κρίσιμων και σπουδαίων γεωπολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων. «Στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις δεν αλλάξαμε ποτέ την αφετηρία που μας έστελνε μπροστά. Αδιάκοπος αγώνας και προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, αστείρευτη ενέργεια και θέληση με πίστη στη δυναμική του κλάδου μας, αλλά και στις δυνατότητες και την προοπτική του λιμανιού της Πάτρας, το οποίο έχουμε επιλέξει συνειδητά ως κύρια έδρα των δραστηριοτήτων μας. Γιατί εδώ κτυπά η καρδιά μας!», είπε ο κ. Πλέσσας προκαλώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των εκλεκτών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους και συνεργάτες της εταιρείας από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οικογένειας Πλέσσα και μοιράστηκαν μαζί της τη χαρά της γιορτής.

Ο κ. Πλέσσας, αναφέρθηκε εμφατικά στο ρόλο της εταιρείας και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, τονίζοντας τις σπουδαίες υποδομές και τις σύγχρονες προσφερόμενες υπηρεσίες: «Αυτή η επέτειος μάς βρίσκει πιο ισχυρούς από ποτέ, να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές και καινοτόμες υπηρεσίες, μ’ έναν σύγχρονο στόλο 150 εθνικών και διεθνών φορτηγών και 120 ρυμουλκούμενων όλων των τύπων και ένα ευρύ δίκτυο περισσότερων από 400 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διακινούμε πάνω από 20.000 container/trailer ανά έτος με επίκεντρο τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, έκταση 40 και πλέον στρεμμάτων μια ανάσα από το λιμάνι της Πάτρας».

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, έδωσε το στίγμα του μέλλοντος ανακοινώνοντας το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, στο οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, καθώς και έργα, δράσεις και project που αφορούν στη δημιουργία σταθμού φόρτισης για ηλεκτροκίνηση, τις συνέργειες στην κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας και στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που θα ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τέλος, ο κ. Πλέσσας ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους που όπως είπε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην αλυσίδα εξέλιξης της εταιρείας, αλλά και όλους τους συνεργάτες της Plessas Bros για την αναγνώριση, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη τους.

Της ομιλίας του κ. Πλέσσα προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Commercial & Operation manager της Grimaldi Group, Nunzio Savarese, οι οποίοι αναφέρθηκαν διαδοχικά στην προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών που προσφέρει η Plessas Bros, με παρονομαστή τόσο τις καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση αλλά και το τεράστιο κύρος και τη δυναμική του Ομίλου Γκριμάλντι.

Στη συνέχεια ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή σε ανθρώπους που έχουν τη δική τους συνεισφορά στην εταιρεία, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Αντονιέτα Φιορεντίνο για την πολυετή συνεργασία της με την Plessas Bros, όπως επίσης και ο συνταξιούχος πλέον, συνεργάτης της εταιρείας Χρύσανθος Βουρλιώγκας, ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με νοητική στέρηση «Μαχητές» (το βραβείο παρέλαβε η Γραμματέας του Συλλόγου Ρούλη Μπαλοπούλου – Αλεξοπούλου), καθώς και εκ μέρους της Grimaldi Group ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών μέλος της Grimaldi Group, κ. Λουκάς Σιγάλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευλόγησε το δείπνο, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου, κ.α., ενώ ιδιαίτερη ήταν η ευγενική χειρονομία της Plessas Bros να υποδεχτεί τους προσκεκλημένους της χειροποίητα αναμνηστικά δώρα, δημιουργίες των ωφελούμενων του Συλλόγου «Μαχητές».