Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

στο Ξενοδοχείο InterContinental

Μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και με ένα πολυάριθμο πλήθος προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Hotel, η καθιερωμένη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., κ. Geoffrey Pyatt, και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε εορταστικό κλίμα ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους με ευχές για μια καλή χρονιά και δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρόνια, ένα 2020 αντάξιο των προσωπικών και συλλογικών προσδοκιών μας. Με υγεία, δημιουργικότητα, πρόοδο και «καλές δουλειές». Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία του επιχειρηματικού κόσμου αντανακλά και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Και όσο πιο γρήγορα καταστεί κοινός τόπος για όλους αυτή η μεγάλη αλήθεια, τόσο πιο τολμηρά και αποφασιστικά θα κινηθούμε σε ένα μέλλον ευημερίας για την Ελλάδα και τα παιδιά της» και συνέχισε λέγοντας: «Το 2020 εκ των πραγμάτων είναι ένα έτος – ορόσημο. Όχι λόγω της συμμετρίας του αριθμού αλλά γιατί η Ελλάδα ξεφεύγει από τις ασυμμετρίες που την κρατούσαν πίσω. Πολύ δε γιατί η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω στοιχεία: την ευρεία αποδοχή, στο εσωτερικό, την ανάγκη να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και τη θετική αναγνώριση, στο εξωτερικό, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε η Ελλάδα να είναι ξανά στις αγορές, με χαμηλό κόστος δανεισμού και με το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας. Εμείς ως Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την αισιόδοξη προοπτική για τη χώρα. Με τις πάντα τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις μας, με πρωτοβουλίες που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στα μέλη μας, στην επιχειρηματική κοινότητα, στην οικονομία. Αξιοποιώντας παράλληλα το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα στις ΗΠΑ και το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α.,κ.Geoffrey Pyatt στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο και της εξαιρετικής υποδοχής που έτυχε από τον Αμερικανό Πρόεδρο ενώ παράλληλα χαρακτήρισε το 2020 ως ένα έτος το οποίο θα φέρει στη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό αριθμό αμερικανικών επενδύσεων.

Τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε στον χαιρετισμό του εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ανέφερε ενδεικτικά την επένδυση μισού δις δολαρίων που προγραμματίζει για το 2020 μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Υπουργός ανέδειξε την προσωπική συμβολή του πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt στην προώθηση των επενδύσεων και συνεχάρη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για το έργο του.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

AbbVie, Amgen, Astra Zeneca, Athenian Brewery, Cisco, GE Healthcare, GE Power, Hewlett-Packard Enterprise, Interamerican, Janssen-Cilag, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, Merck, MetLife, Microsoft, Pfizer, PwC, Roche, Stanley Black & Decker, Texan, Coca-Cola Tria Epsilon, Jack Daniel’s