Παρουσία έργων της Ειρήνης Μητούδη στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε έχουμε έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη και το μεράκι για την τέχνη… Στόχος μας να πάμε την τέχνη στον κόσμο και να μην περιμένουμε τον κόσμο να έρθει σε αυτή.”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Σε αυτό το μοναδικό χώρο, είχα την χαρά να έχω στη διάθεσή μου ένα μεγάλο τοίχο, μήκους 5,70 όποτε είχα συμμετοχή όχι με ένα αλλά με 12 κολάζ! Το καθένα ξεχωριστό, να διαπραγματεύεται με το δικό του τρόπο, σκέψεις απόψεις, δίνοντας αλληγορικές ερμηνείες, ταξιδεύοντας το θεατή, καλπάζοντας με φαντασία, σε ιδιαίτερα μονοπάτια, άλλοτε ευκατανόητα και άλλοτε απρόσμενα.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Ήταν μια όμορφη παρουσίαση αυτής της εικαστικής μου γλώσσας, η οποία έχει αγαπηθεί από τους φιλότεχνους κύκλους και αυτό με ωθεί να την εξελίσσω. 

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Γνωρίζοντας ότι το κτίριο αυτό, υπήρξε το παλαιότερο πανδοχείο της πόλης μας και ότι μπόρεσε να επιβιώσει μετά από κατεδαφίσεις, καθώς και της πυρκαγιάς του 1917 αλλάζοντας πολλά χέρια ιδιοκτητών και περνώντας μια ολόκληρη μέρα εκεί μέσα, χαίρομαι που συνεχίζει να γράφει ιστορία και εμείς μαζί του!

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία, κάθε φορά είναι τόσο ΕΠΙΜΟΝΗ η επιθυμία για δημιουργία και είμαι σταθερά ΕΠΙΜΟΝΗ στην παρουσία της, όπου το βήμα προβολής μού δίνεται και με ΕΠΙΜΟΝΗ δηλώνω ότι αγαπώ Χρύσα Μπαρζόκα και εκτιμώ ιδιαίτερα όλους όσους συνεπίμονους έχω γνωρίσει.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε έχουμε έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη και το μεράκι για την τέχνη. Σε συνδυασμό με την αμεσότητα και την στενή φιλική σχέση που έχουμε, με την εμπνεύστρια της ομάδας τη Χρύσα Μπαρζόκα, μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να προχωρούμε μπροστά ξεπερνώντας αντιξοότητες ή και άσχημες συγκυρίες. Ας μην ξεχνάμε ότι εν καιρό εγκλεισμού εμείς βρήκαμε διέξοδο και προβάλαμε την τέχνη μας σε γυάλινο περίπτερο στην παραλία μας και αυτό φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημάρχου πολιτισμού Μαρίας Καραγιάννη. Στόχος μας να πάμε την τέχνη στον κόσμο και να μην περιμένουμε τον κόσμο να έρθει σε αυτή.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Η αγάπη, η φαντασία και το μεράκι είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Η συνέχεια της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ θα είναι επίμονα ανοδική και θα ξαφνιάζει ευχάριστα όλους σας.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio: Η Ειρήνη Μητούδη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδιασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στη ζωή της. Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοητά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με το θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από τη θέασή τους. 

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO