Ο τελευταίος μεγάλος playboy

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

O Porfirio Rubirosa ήταν Δομινικανός διπλωμάτης, ραλίστας και παίχτης του πόλο. Ήταν υποστηρικτής του δικτάτορα Rafael Trujillo και μάλιστα υπήρχε μια φήμη πως είχε υπάρξει και πολιτικός δολοφόνος (political assassin) κατά την διάρκεια του καθεστώτος του. Ο Rubirosa άφησε έντονο στίγμα ως διεθνής playboy επειδή είχε ένα μυθικό lifestyle, συναναστρεφόταν μόνο ανθρώπους του jet set και εξασκούσε τεράστια επιρροή στις γυναίκες.

Είχε παντρευτεί 5 φορές και οι δύο ήταν με τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Εκτός από τους γάμους είχε και εκατοντάδες περιστασιακές σχέσεις – πάντα με πλούσιες και διάσημες.

Ο Porfirio Rubirosa Ariza- όπως ήταν ολόκληρο το όνομα του – γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1909 στο San Francisco de Macorís, της Δομινικανής Δημοκρατίας και ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας. Τα μεγαλύτερα αδέλφια του ήταν η Ana και ο César. Γονείς τους ο Pedro María Rubirosa και η Ana Ariza Almánzar. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και τρομερός γυναικάς – που κάποια στιγμή έγινε διπλωμάτης και τον έστειλαν στο Παρίσι. Ο μικρός Porfirio λοιπόν μέχρι τα 17 του έζησε στο Παρίσι αποκτώντας έναν αέρα high class Ευρωπαίου. Όταν επέστρεψαν πίσω έλεγε ότι θέλει να σπουδάσει νομική, αλλά γρήγορα το μετάνιωσε και μπήκε στον στρατό.

Το 1931, στα 22 του συνάντησε στο country club τον δικτάτορα Rafael Trujillo, ο οποίος του ζήτησε να τον δει το επόμενο πρωί, όπου τον έκανε λοχαγό της Προεδρικής του φρουράς. Γρήγορα έγινε ο έμπιστος του, τόσο που τον πάντρεψε με την κόρη του Flor de Oro Trujillo και το 1936 προήχθη σε διπλωμάτη. Ο ρόλος του ήταν να επιβλέπει και να “διορθώνει”- πρόσωπα και καταστάσεις στις πρεσβείες τους σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο. Ξεκίνησε από το Βερολίνο – ήταν εκεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 – και μετά πήγε στο Παρίσι, όπου πέρασε τον περισσότερο χρόνο του. Γυρνώντας όμως όλο τον κόσμο είχε γίνει πια ένας γνωστός διεθνής jetsetter που κινούνταν με άνεση ανάμεσα στους πλούσιους, τους πολιτικούς και τους διάσημους. Έκανε επαφές, συγκέντρωνε μυστικά και….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3P42que