Ο Μάνος Τάκος παρουσιάζει το τραγούδι του “Μίλα” στην Αλεξάνδρα Μεντώρος και στο Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης

O Μάνος Τάκος καλεσμένος βρέθηκε στην εκπομπή “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” με την Αλεξάνδρα Μεντώρος στο Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης δίνοντας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και να περάσει το δικό του μήνυμα για την εγκληματικότητα.

Website: http://www.aspidaradio.com
Youtube: https://www.youtube.com/aspidaradio
Radio: http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2868

Ξεκινώντας την εκπομπή ο Μάνος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο. Σε εκείνη την ηλικία προσπάθησε να μάθει πιάνο και να αχοληθεί με το χώρο αλλά τότε δεν το έβλεπε σοβαρά και έτσι τα άφησε για λίγο.

Χώρις να έχει καθόλου ερεθίσματα πρόσπάθησε να ξανασχοληθεί με το χώρο και να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε πάνω στη μουσική όμως στο νήσι της Ρόδου δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει αυτό.

Έχοντας αρκετό πείσμα αλλά και αρκέτο ταλέντο αποφασίζει να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα και έτσι να του ανοιχτεί ο δρόμος να ασχοληθεί με τον κλάδο της μουσικής.

Ο Μάνος ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή με τον Αντώνη Λουδάρο και την Μπέτυ Μαγγίρα στη Θεσσαλονίκη.

Θέλοντας να μάθω για τα μουσικά βίντεο κλίπ ρώτησα τον Μάνο πόσο καιρό χρειάζεται για να γυριστεί ένα βίντεο κλιπ και η αφορμή ήταν το βίντεο κλίπ στο τραγούδι “Μίλα” ένα τραγούδι αρκετά ευαισθητοποιημένο γιατί αναφέρεται σε κάθε μορφή βίας.

Ο Μάνος αρχικά μου είπε ότι “το βίντεο κλιπ μπορεί να γυριστεί σε μια ή δυο μέρες. Φοβερή εμπειρία πάντα το απολαμβάνω και μαθαίνω απ’ αυτό καλύτερα τη δουλειά μου”.

Όπως περνούσε η ώρα ο Μάνος δεν δίστασε να αναφερθεί και στην εμπειρία που είχε με τη συμμετοχή του σε Talent Show. Ένα χαστούκι όπως μας είπε χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα είπε “Ένα χαστούκι ήταν η συμμετοχή μου σε Talent Show. Από την αρχή πίστευα ότι αυτά τα παιχνίδια δεν βοηθάνε ουσιαστικά κάποιον που θέλει σοβαρά να ασχοληθεί με το τραγούδι, όμως ήμουν πολύ μικρός και άπειρος και το έκανα. Δεν ήταν κακή εμπειρία. Μου έμαθε ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να μπορέσω να γίνω καλός και να ξεχωρίσω, οπότε εν τέλει με πείσμωσε”.

Διαπιστώσαμε ότι ο μεγάλος του φόβος είναι ο εαυτός του και συγκεκριμένα είπε: “Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ο εαυτός μου όταν φτάνω στα άκρα και προσπαθώ να το δουλέψω όλο αυτό με προσωπική δουλειά αλλά και με ψυχοθεραπεία για να μην έχουμε ανώμαλες προσγειώσεις”.

Μέσα στην εκπομπή παρουσιάσαμε και το τραγούδι του “Μιλά”. Αξίζει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι γραμμένο σε μουσική και στίχους απο τον ίδιο τον Μάνο Τάκο. Αρκετά ευαισθητοποιημένο με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή στην Ελλάδα με την σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία. Ο ίδιος θέλησε να δώσει ένα μήνυμα και να υποστηρίξει το Ελληνικό MeToo με το συγκεκριμένο τραγούδι και να μας περάσει το μήνυμα σπάσε τη σιωπή και μίλα.

Ο ίδιος με αρκετό πείσμα κατάφερε να πραγματοποιήσει ενα πολύ καλό μουσικό  βίντεο κλιπ γιατί ένωσε πάρα πολλους καταξιωμένους καλλιτέχνες. Απο ό,τι μας είπε δεν ήταν εύκολη υπόθεση μέχρι να βρεί τους κατάλληλους ανθρώπους αλλά το έκανε πράξη διότι στο μουσικό βίντεο κλιπ συμμετέχουν ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Σπύρος Θεοδόσης και ο Μάνος Τάκος μέσα από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Δεδεβέση και του Ιωσήφ Κοτσυφάκη παρουσιάζοντας σε μας τρεις ιστορίες με έναν κοινό στόχο “ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ”. Τώρα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας και έχεις περάσει κάποιο είδους βίας μη σιωπάς μίλα όσο είναι νωρίς.

Ενα μεγάλο ευχάριστώ σε όλους εσάς αλλά και στον Μάνο Τάκο που μέσα απο αυτό το τραγούδι μάς δίνει την δύναμη να μιλήσουμε. Ακόμα και να μην έχεις περάσει κάποιο είδος παρενόχλησης μπόρεις να στηρίξεις με το δικό σου τρόπο τον αγώνα που βιώνουν τα θύματα. Μαζι λοιπόν και εγω λεω δυνατά ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Μάνος μας είπε πως περνάει τον ελευθερό του χρόνο λέγοντας, “τον ελευθερο μου χρόνο παίζω beach volleyball, πηγαίνω βόλτες και ασχολουμαι με τον γάτο μου και πολλά άλλα”. Όσο πλησιάζαμε στον τέλος της εκπομπής ερωτήθηκε ως νέος καλλιτέχνης στο χώρο τι θα συμβούλευε τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα σε αυτό το δύσκολο χώρο. Ο ίδιος με αρκετό χιούμορ είπε, “Να το ξανασκεφτούν! Χαχα! Οχι ενταξει να εχουν τα ματια τους 14 να εχουν υπομονή και γερό στομαχι και να μη συμβιβαζονται με ο,τι τους δινουν! Να εχουν ως στοχο την ουσια και οχι το περιτυλιγμα!”

Λίγο πριν τον αποχαιρετήσω ο Μανος μου έκανε την έκπληξη αφού ήθελα να μάθω τα μελλοντικά του σχέδια ο ίδιος μου ανέφερε “Δεν έχω σχέδια αυτή τη στιγμή”.

Ο Μάνος Τάκος ξεκίνησε την καριέρα του λίγο πριν την περίοδο της πανδημίας με τον κορωνοϊό. Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει στο ενεργητικό μέχρι σήμερα αρκετά τραγούδια όπως το “Θέλω Κοντά Σου”, “Είδα Ένα Αστέρι”, “Τώρα που σε χάνω”, “Είναι Χριστούγεννα”, “Μιλα” και το τελευταίο του τραγούδι “Τι Να Σου Πω”. Ο Μάνος Τάκος αυτό τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει τα νέα του τραγούδια.

Μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη του Μάνου Τάκου στο παρακάτω link.  https://www.youtube.com/watch?v=rXg_pLYZXK0