Μάκης Τουμανίδης: Ένας ερμηνευτής με μουσική παιδεία ξέρει πάνω σ’ ένα τραγούδι να “πατάει” πιο σταθερά και να έχει καλύτερη αντίληψη…

“Με το στιχουργό και παραγωγό μου Πέτρο Βασιλειάδη ετοιμάζουμε καινούργια τραγούδια που σύντομα θα έχουμε την χαρά να ακουστούν μέσα απο την εταιρία μου Real Music.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση έρχεται από την ηλικία των δέκα ετών όταν βρέθηκα στη συναυλία της Μαρινέλας.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιο Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω το Στέλιο Καζαντζίδη και θα ήθελα να βρεθώ με τον πολυτάλαντο Τάσο Σούρμπα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μέχρι σήμερα πορεία μου ξεκινάει από την ηλικία των είκοσι ετών όπου και συνεργάστηκα
με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες σε πολλά μαγαζιά Αθήνας και θεσσαλονίκης κυρίως.
Και μετά από μια αρκετά μεγάλη καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα αποφάσισα να ζήσω στην Γερμανία
όπου συνεχίζω και δραστηριοποιούμαι στα μουσικά δρώμενα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Αυτά τα Show για εμένα κάνουν πολύ καλό γιατί αναδεικνύουν νέα ταλέντα στη μουσική σκηνή.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Η συνεργασία που θα ήθελα να έχω είναι με το Νίκο Κουρκούλη.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Για εμένα χρειάζεται η μουσική παιδεία σε έναν καλλιτέχνη και είναι ανάγκη, γιατί ένας ερμηνευτής με μουσική παιδεία ξέρει πάνω σε ένα τραγούδι να πατάει πιο σταθερά και να έχει καλύτερη αντίληψη.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφώς και υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί με κατάρτιση γνώσεις και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε άλλου καλλιτέχνη που θα θέλατε να ερμηνεύσετε εσείς; Το τραγούδι που ξεχωρίζω είναι του Σταμάτη Γονίδη με τίτλο “Απόφαση καρδιάς”.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Η Νέα μου δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο ‘’Μια καρδιά’’ σε στίχους Πέτρου Βασιλειάδη και μουσική Χρήστου Λιβέρη. Ένα πολύ όμορφο τραγούδι που κυκλοφορεί μέσα απο την δισκογραφική εταιρεία Real Music

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Με το στιχουργό μου και παραγωγό μου Πέτρο Βασιλειάδη ετοιμάζουμε καινούργια τραγούδια που σύντομα θα έχουμε την χαρά να ακουστούν μέσα απο την εταιρία μου Real Music.

Bio. Ο Μάκης Τουμανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα του νομού Πέλλας. Απο μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσικη. Στην ηλικία των 18 ετών τελείωσε τις σπουδές αρμονίας και αμέσως άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε νυχτερινά κέντρα. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες τόσο σαν μουσικός όσο σαν τραγουδιστής.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Γερμανία και κάνει εμφανίσεις σε επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις και χώρους.

Είναι ο Μάκης Τουμανίδης και το νέο του τραγούδι ‘’Μια καρδιά’’.