Ο Ιωακείμ Αρζαμάνογλου συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Μέσα από τα έργα μου με τη βοήθεια του χρώματος και των σχημάτων προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Να κάνω το κοινό να προβληματιστεί, να σκεφτεί βαθύτερα, να αγαπήσει τους γύρω του, τη φύση. Να απαγκιστρωθεί από το εγώ του και να κατανοήσει την ανάγκη για μία κοινωνία ισότητας σε όλα τα επίπεδα.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Πιστεύω πως η τέχνη είναι το μόνο πράγμα που είναι αρχέγονο πρότυπο εξέλιξης. Ακόμη και οι άνθρωποι των σπηλαίων μέσω της τέχνης εξελίχθηκαν και μετέφεραν στις επόμενες γενιές τα βιώματά τους. Η τέχνη είναι ό,τι πιο ευγενές έχει ανακαλύψει αυτός ο κόσμος. Είναι το μόνο και το πιο δυνατό εργαλείο για να αφυπνίσει συνειδήσεις και να κάνει μία κοινωνία πιο ιδανική. 

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Το μεγαλύτερο βραβείο για έναν καλλιτέχνη είναι το κοινό να αντιληφθεί το έργο του και το τι θέλει να του μεταδώσει. Αν το κάνει μέσα από την ψυχή του και το έργο του είναι μία φωνή που βγαίνει από μέσα του καθαρή, τότε είναι πολύ κοντά στο να επιτύχει σαν καλλιτέχνης τα πάντα. 

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Το μεγαλύτερο όπλο ενός καλλιτέχνη είναι η φαντασία του, είναι η δουλειά του, είναι ο σεβασμός προς αυτό που κάνει και προς το κοινό που απευθύνεται. Το αν θα πουλήσει αν δεν θα πουλήσει είναι κάτι εντελώς συγκυριακό και δεν είναι στο χέρι του να το ρυθμίσει. Άλλωστε πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Βενσέντ Βαν Γκογκ άφησαν απίστευτα μεγάλο έργο διαχρονικό και δεν πούλησαν ούτε ένα έργο. Σίγουρα ένας καλλιτέχνης χρειάζεται να πουλάει έργα για να μπορεί να συνεχίσει την τέχνη του αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός του. Ο απώτερος σκοπός του πρέπει να είναι να δείχνει στον κόσμο τον εσωτερικό του κόσμο, να βγάζει μία φωνή μέσα από τα έργα του, η οποία, τον απελευθερώνει από όλα όσα τον κρατάνε ριζωμένο στη συνήθεια της καθημερινότητας. Αν ο ίδιος ο καλλιτέχνης πιστεύει την τέχνη του και το έργο του, μπορεί να καταφέρει να κάνει και πωλήσεις αν και αυτό ποτέ δεν πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός του.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Η τέχνη για εμένα είναι η απελευθέρωση ψυχής και πνεύματος. Είναι ψυχοθεραπεία, είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει σε αυτό τον κόσμο είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό. Ίσως είναι αρκετά δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης στη σύγχρονη εποχή γιατί δεν έχεις καμία βοήθεια από πουθενά παρά μόνο από τον εαυτό σου. Αλλά όλα τα ωραία σε αυτή τη ζωή είναι και δύσκολα. Η τέχνη για εμένα είναι απλά η ζωή!

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Ο στόχος μου είναι να μάθει ο κόσμος την τέχνη μου αν γίνεται να την αποδεχθεί κιόλας και να μπορέσω να έχω μία βιώσιμη πορεία ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να επιτελώ το έργο μου απρόσκοπτα. Και δεν μπορώ να κρύψω πως ναι θα ήθελα να έχω και πωλήσεις και κάποιες επιτυχίες ώστε να μου γίνει πιο εύκολο αυτό αλλά ούτως ή άλλως ο καλλιτέχνης είναι για τα δύσκολα. Δεν είναι για τα εύκολα. Συνοπτικά ο στόχος μου είναι η αποδοχή από τον κόσμο γιατί ο κόσμος είναι αυτός που κρίνει και την πορεία, του κάθε καλλιτέχνη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αφήσω την τέχνη μου επειδή ο κόσμος δεν την αποδέχεται γιατί την αποδέχομαι εδώ.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr