Οι 10 μεγαλύτεροι έρωτες στην ιστορία

ΛΟΓΩ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ακόμα και όλος ο κόσμος να ήταν εναντίον τους, αυτοί αγαπιόντουσαν βαθιά και αληθινά. Πίστευαν ο ένας στον άλλο και στον έρωτα τους. Αρκετοί από όλους αυτούς τους μεγάλους έρωτες είχαν τραγικό τέλος, δείχνοντας μας ότι οι μεγάλες ερωτικές ιστορίες είναι δυνατότερες από οτιδήποτε άλλο.

Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε έναν τέτοιο μεγάλο έρωτα, αλλά φυσικά με happy end.

Πάρις και ωραία Ελένη

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ο έρωτας τους ξεκλήρισε οικογένειες και κατέστρεψε την Τροία. Όταν ο Πάρις κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα στην Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, διάλεξε την Αφροδίτη η οποία του έταξε την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την γυναίκα του Μενέλαου, την Ελένη της Σπάρτης. Όταν ο Πάρις πήγε να την βρει, έμεινε έκπληκτος από την καλλονή της και την ερωτεύτηκε ακαριαία. Το ίδιο βέβαια και εκείνη, και έτσι το έσκασαν. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε…… ο Πάρις σκοτώθηκε και εκείνη γύρισε στον άντρα της!

Ορφέας και Ευρυδίκη

Πάλι από την Ελληνική μυθολογία ένας έρωτας που ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία. Ο Ορφέας που το ταλέντο του στην μουσική και το τραγούδι γοήτευε από τους ανθρώπους μέχρι τα άγρια θηρία, ήταν ερωτευμένος με την Ευρυδίκη. Όταν την δάγκωσε ένα φίδι και πέθανε, απαρηγόρητος ο νεαρός, αποφάσισε να καταπατήσει τους  νόμους και να πάει στον κάτω κόσμο- στο βασίλειο του Άδη και να την φέρει πίσω. Ο Άδης γοητευμένος από την μουσική του, του είπε ότι θα του την δώσει πίσω, αλλά μέχρι να βγει από τις πύλες του κάτω κόσμου να μην γυρίσει να κοιτάξει καθόλου πίσω του. Φτάνοντας προς στο τέλος, ο Ορφέας γύρισε να δει αν η Ευρυδίκη τον ακολουθούσε και εκείνη ως δια μαγείας εξαφανίστηκε….. Έτσι ο Ορφέας το έριξε στο κλαψιάρικο έντεχνο!

Κλεοπάτρα και Αντώνιος

Ο έρωτας της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας με τον Μάρκο Αντώνιο της Ρώμης έμεινε στην ιστορία για το θλιβερό του τέλος. Ο Μάρκος Αντώνιος πληροφορήθηκε εσφαλμένα ότι η Κλεοπάτρα ήταν νεκρή, και αυτοκτόνησε μαχαιρώνοντας τον εαυτό του, ενώ η Κλεοπάτρα όταν έμαθε τα νέα έδωσε τέλος στην ζωή της αφήνοντας ένα δηλητηριώδες φίδι να την δαγκώσει. Λένε ότι τους έθαψαν μαζί ,αλλά ο τάφος τους δεν βρέθηκε ποτέ.

Τριστάνος και Ιζόλδη

Μεγάλη ερωτική ιστορία στον 12ο αιώνα. Η Ιζόλδη ενώ επρόκειτο να παντρευτεί τον Βασιλιά Μάρκο, ερωτεύτηκε τον ανιψιό του, τον Τριστάνο. Ο γάμος έγινε αλλά το ζευγάρι ήταν αδύνατον να κρατηθεί μακριά ο ένας από τον άλλο μέχρι που…

Η συνέχεια εδώ: