«Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας»

Ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης δημιουργεί την επίσημη ορχήστρα του!

Ο Μίμης Πλέσσας, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, με σημαντικό, μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο, με αμέτρητες επιτυχίες στο σινεμά και το θέατρο, που έχει βραβευθεί δεκάδες φορές εντός και εκτός Ελλάδας και τα τραγούδια του αποτελούν μέρος της βιωμένης μας μουσικής μνήμης, δημιουργεί την επίσημη ορχήστρα του, την «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας»!

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο συνθέτης:

«Με περηφάνεια και συγκίνηση σας παρουσιάζω την Ορχήστρα μου, την Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας! Μια Ορχήστρα που φιλοδοξώ να ταξιδέψει όλο μου το έργο, τα απαντά μου, σε κάθε άκρη της Χώρας μας, μα και του Κόσμου όλου.

Με τον σολίστα Γιώργο Παχή, που συνεργαζόμαστε 25 χρόνια και διαβάζει κάθε μουσική μου “ανάσα”, διαλέξαμε τους Μουσικούς που έχουν την όρεξη & το μεράκι να μελετήσουν κάθε τραγούδι, κάθε μελωδία , κάθε κύκλο τραγουδιών μου.

Η Λουκίλα, που γνωρίζει το έργο μου καλύτερα και από εμένα τον ίδιο που το έγραψα, θα έχει την επιμέλεια κάθε συναυλίας. Και η Ελεάνα μου, θα έχει την σκηνοθετική επιμέλεια και την φροντίδα του οπτικού υλικού, σε κάθε μουσική παράσταση. 

Όλοι μαζί και με συνοδοιπόρους  αγαπημένους μου συνεργάτες, θα φτιάξουμε παραστάσεις αξιώσεων. 

Καλή σας ακρόαση!»

Εννέα εξαιρετικοί σολίστες υπό την επιμέλειά του, παραλαμβάνουν το έργο του και θα το παρουσιάσουν σε όλη την Ελλάδα, σε μια σειρά συναυλιών, με σημαντικές συνεργασίες.

Γιώργος Παχής – μπουζούκι | υπεύθυνος ορχήστρας

Χρήστος Βιδινιώτης – μπουζούκι

Νίκος Καλαντζάκος – πιάνο

Γιάννης Καλκάνης – τύμπανα

Νίκος Καρατζάς – μελωδικά κρουστά

Χρήστος Περτσινίδης – κιθάρα

Γιάννης Πλαγιαννάκος – κοντραμπάσο

Δήμος Πολυμέρης – ακορντέον

Δημήτρης Χουντής – σοπράνο σαξόφωνο

Πρεμιέρα της Ορχήστρας είναι η ηχογράφηση του γνωστού ορχηστρικού κομματιού “Ο Χορός του Φώτη”, από το δίσκο “Οι Θαλασσιές οι Χάντρες”, που μας δίνει τον ήχο, την εικόνα, την αγάπη και το κέφι της Ορχήστρας και ενός συναυλιακού προγράμματος που θα μας μαγέψει.

Η ηχογράφηση και η μαγνητοσκόπηση έγινε στα Antart Studios, με τη φροντίδα του Νίκου Μέρμηγκα και την κινηματογραφική αισθητική του Θάνου Πάντσου.

Το βίντεο θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13.00, ταυτόχρονα στο επίσημο κανάλι του Μίμη Πλέσσα και στο κανάλι της Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions.

Πληροφορίες:

Σκηνοθετική επιμέλεια – Φωτογραφία – Κινηματογράφηση – Μοντάζ | Θάνος Πάντσος

Βοηθός σκηνοθέτη – Βοηθός παραγωγής |Μαριάννα Τζανή

Βοηθός κάμερας | Γιώργος Σπανός

Ηχοληψία – μίξεις – mastering | Νίκος Μέρμηγκας

Παραγωγή – οργάνωση | Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions |

Σχετικά links για την παρουσίαση του βίντεο:

Mimis Plessas official channel

Artway – Technotropon Cultural Productions https://www.youtube.com/watch?v=evP09Pks_Wk&ab_channel=ARTWAY-TECHNOTROPONCulturalProductions