Ντίνας Βασίλης: “φωτογράφος είναι αυτός που θα αιχμαλωτίσει το φως παγώνοντας τον χρόνο, έτσι ώστε να αποτυπώσει την καλύτερη δυνατή στιγμή σε κάθε περίσταση για πάντα”

Σε ποια ηλικία ανακάλυψες πως σε έλκει ο φακός;

Νομίζω πως για την φωτογραφία η έλξη υπήρχε από πάντα, σαν απλός θεατής αρχικά, αλλα μέσα μου δημιουργούνταν κάτι απροσδιόριστο όταν έβλεπα φωτογραφική μηχανή. Ετσι λοιπον άρχισα δειλά να “τραβάω” τις δικές μου φωτογραφίες και ανακάλυψα τι ήταν αυτό που αισθανόμουν.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Δύσκολη ερώτηση, τρελή απάντηση. Καλλιτέχνες είμαστε όλοι στην ζωή και ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τέχνη είναι τα πάντα γύρω μας. Κάποιοι γεννιούνται με αυτήν και άλλοι την αναπτύσσουν στην πορεία.

Μια φωτογραφία… χίλιες λέξεις;

Και λίγες είναι θα τολμήσω να πω, συμπληρώνοντας και μερικές δεκάδες συναισθήματων που την ακολουθούν.

Τοπία, στιγμές, πρόσωπα, φύση, γάμοι, νυχτερινά κέντρα… Είναι όλα αυτά μαζί… ο φωτογράφος;

Ναι θα μπορούσε να είναι όλα αυτά, αλλα πάνω από όλα ο φωτογράφος είναι αυτός που θα αιχμαλωτίσει το φως παγώνοντας τον χρόνο έτσι ώστε να αποτυπώσει την καλύτερη δυνατή στιγμή σε κάθε περίσταση για πάντα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είναι απλό… Να αποτυπώσω όσο περισσότερες εικόνες μπορώ με την δικη μου οπτική του ΚΟΣΜΟΥ γύρω μου.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1981 και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Λάρισας στους πρόποδες του Κισσάβου, το Συκούριο. Λάτρης της φύσης απο μικρό παιδί, με μεγάλη αγάπη για την μοτοσυκλέτα το βουνό και τα ταξίδια.

Την ενασχόληση μου με την φωτογραφία την ξεκίνησα εντελώς ερασιτεχνικά, αυτοδίδακτα Θυσιάζοντας όμως αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου, σε θεωρία και πράξη.

Μετέπειτα παρακολούθησα σεμινάρια φωτογραφίας όπως και θεματικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ παράλληλα απέκτησα διαπίστευση ψηφιακού φωτογράφου.

Οι φωτογραφήσεις που αναλαμβάνω ποικίλλουν όπως αθλητικές δραστηριότητες events και πολλά άλλα projects.