Νίκος Αριάνος: Επιθυμώ να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες για να “πάρω κάτι” και να εμπλουτίσω ακόμη περισσότερο τα μουσικά μου ακούσματα

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Οι πρώτες μουσικές αναμνήσεις ήταν δύο όργανα μια κιθάρα και ένα μπουζούκι που βρέθηκαν σπίτι μου απο τον θείο μου ενώ ήμουν πολύ εθισμένος με τη ζωγραφική αρχικά αλλά στην πορεία  μου τράβηξαν την προσοχή τα όργανα πρώτα η κιθάρα. Την έπιασα και προσπάθησα να παίξω κάτι από μόνος μου και είδα ότι κάτι κατάφερα μετα μπήκα στην διαδικασία και αγόρασα ένα βιβλίο εκμάθησης κιθάρας χωρίς δάσκαλο που το περιεχόμενό του έχει μαθήματα για τις συγχορδίες και τους ρυθμούς όπου τα εφάρμοσα και ξεκίνησα να παίζω αρκετά ικανοποιητικά μετά από κάνα δυο χρόνια σκέφτηκα να δοκιμάσω να παίξω μπουζούκι όπου είδα  ότι τα πηγαίνω περίφημα μετά από την εμπειρία της κιθάρας που είχα πολύ γρήγορη εξέλιξη και συνέχισα. Πήγαινα στον καθρέφτη και καθρεφτιζόμουν παίζοντας και τραγουδούσα βλέποντας την οπτική  μου εικόνα. Εκείνο τον καιρό έγραφε στίχους και η μητέρα μου και τους έπαιρνα τους στίχους και τους εφτιαχνα μελοποίηση. Αυτές ήταν οι πρώτες μουσικές αναμνήσεις με λίγα σύντομα λόγια. Είχα φτάσει να είμαι επαγγελματίας. Θα αναφέρω ότι έχω πάει και σε σχολη οργανοποιίας πριν ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι ως ερμηνευτής, όπου εκεί διδάχτηκα ώστε να κατασκευάζω και να επισκευάζω έγχορδα όργανα μπουζούκια κιθάρες μπαγλαμάδες τζουράδες και αλλά έγχορδα. Από κει και μετά ασχολήθηκα επαγγελματικά με το τραγούδι και δεν είχα πολύ χρόνο γιατί το αξιοποιούσα στη μουσική πάνω όλο μου τον χρόνο γιατί έχω στόχο.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Κυρίως θα ήθελα να συνεργαστώ με μουσικούς που είναι στο ίδιο μου στοιχείο κάποιοι από αυτούς πχ είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γιατί με εκφράζουν οι μουσικές του επιτυχίες μέχρι και σήμερα και από πάντα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου μέχρι και σήμερα είχε ένα καλό ξεκίνημα. Θεωρώ δεν πέρασα απαρατήρητος αν και στις αρχές βρέθηκαν κάποια εμπόδια, ρίξεις με διάφορους τρόπους από κανάλια μεγάλα στο YouTube όπου έβαζα τα τραγούδια μου. Διότι είχαν σκοπό να προωθούν όποιους θέλουν αυτοί. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το κάνουν αυτό ούτε σε μένα ούτε σε κάποιους άλλους τραγουδιστές. Στο ταλέντο του καθενός δεν πρέπει κανείς να επεμβαίνει και να γκρεμίζει αυτό που χτίζει κάποιος με κόπο και μεράκι. Τέλος τώρα έχω το δικό μου προσωπικό κανάλι όπου βάζω εκεί τα τραγούδια μου και προχωράω χωρίς προβλήματα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα. Όλα στη ζωή είναι αυτό που κάνω. Πρωτα για την ψυχή μου και βέβαια έχω τον στόχο μου που επιθυμώ να φτάσω στο αποτέλεσμα που θα νιώσω ικανοποίηση.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η δική μου άποψη όσο αναφορά τα talent show δεν είναι σύμφωνη. Γιατί οι κριτές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τόσα πολλά είδη μουσικής. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι κριτές επιλεγμένοι για το κάθε είδος μουσικής.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Επιθυμώ να συνεργαστώ με καλλιτέχνες που έχω να πάρω κάτι  και να εμπλουτιζω τα μουσικά ακούσματα. Στη σκηνή θα ήθελα όπως έχω αναφέρει κι άλλες φορές να βγω με το Σταμάτη Γονίδη διότι με εκφράζει με αγγίζει και νιώθω ότι είμαι πιο κοντά από κάποιους άλλους τραγουδιστές βέβαια μου το έχει δείξει και το κοινό στις εμφανίσεις μου στην Αθήνα…. το κοινο από τα τραπέζια φωναζε να τραγουδάω Γονίδη.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Σήμερα πραγματικοί μάνατζερ δεν υπάρχουν. Αυτοί που υπάρχουν είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν διασυνδέσεις, κάποιες γνωριμίες όσο αφορά τις εμφανίσεις live και γι’ αυτό αμείβονται ανάλογα. Κάτι παραπάνω δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καριέρα ενός καλλιτέχνη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να βάλω σε κυκλοφορία τα δικά μου τραγούδια που ετοιμάζω σε στίχο και μουσική και ακόμα και κάποια άλλων στιχουργών που συνεργάζομαι.

Βιογραφικό σημείωμα

Νίκος Αριάνος. Κατάγομαι από την Καστοριά είμαι ερμηνευτής ελληνικής μουσικής και στιχουργός μουσικοσυνθέτης ενορχηστρωτής σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις στούντιο ηχογράφησης εκτελεστής έγχορδων και συνοδευτικών οργάνων μπουζούκι κιθάρα μπάσσο πλήκτρα και όλα τα συγκενκα τη και χρέη μαέστρου μουσικης σκηνής για τη Ροή μουσικού σχήματος.