Μιχαήλ Χατζής: “Προτιμώ μια καριέρα αναγνωρισμένη σε ανθρώπους του χώρου σε εστιατόρια και στο μέλλον να κατακτήσω ένα αστέρι Michelin”

“Ο πετυχημένος Chef γίνεται με την πάροδο του χρόνου, με επένδυση στον εαυτό του και με σωστή αντίληψη των πραγμάτων. Δεν μπορεί κανείς να γεννηθεί επιτυχημένος. Η επιτυχία είναι το άθροισμα των αποτυχημένων προσπαθειών…”

www.michelhatzis.com/

Πείτε μας κάποια χαρακτηριστικά για να σας γνωρίσουμε. Καταγωγή, σπουδές, επιτυχίες. Ονομάζομαι Μιχαήλ Χατζής και κατάγομαι από την Πάτρα. Εκεί μεγάλωσα και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Έπειτα μετακόμισα στην Αθήνα για να ακολουθήσω αυτό που πάντα ήθελα να κάνω. Έτσι σπούδασα Chef και F&B Manager σε έναν από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους της χώρας τη σχολή Le Monde. Ταυτόχρονα με τις σπουδές μου έλαβα μέρος στον 1ο Μεσογειακό διαγωνισμό όπου εκεί κατέκτησα 3 βραβεία και στη συνέχεια εκπροσώπησα την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό με τα πιάτα “Μια σύγχρονη Ελλάδα” και “Σαντορίνη”.

Που σας βρήσκουμε επαγγελματικά αυτό το διάστημα; Επαγγελματικά αυτή την περίοδο είμαι αφοσιωμένος στο brand μου και στις συνεργασίες που πρόκειται να συμβούν από χειμώνα με τα προϊόντα Philippemichel.

Τι το διαφορετικό συναντά κάποιος στην κουζίνα σας; Τι υλικά χρησιμοποιείτε; Στη δίκη μου κουζίνα αυτό που μπορείτε να δείτε είναι ότι μου αρέσει πολύ να δημιουργώ μια πιο μοντέρνα εκδοχή στα πράγματα γι’ αυτό και επέλεξα να ακολουθήσω το μονοπάτι της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας. Εκεί πιστεύω πως κάποιος μπορεί να βρει τα πιο έντονα αρώματα και γεύσεις. Τα υλικά τα οποία εγώ αγαπώ πολύ και ξεχωρίζω είναι η ντομάτα, το ελαιόλαδο, η φέτα, τα φρέσκα βότανα όλα αυτά πιστεύω δίνουν έντονες γεύσεις και διαφορετικούς τόνους στα πιάτα.

Talent show και αναγνωρισιμότητα. Τι προτιμάτε; Τηλεοπτικός chef ή chef σε εστιατόριο; Σχετικά τώρα με τα talent shows και την αναγνωρισιμότητα που ακολουθεί μετά από αυτά έχω να πω πως δεν θεωρώ ότι πρέπει να τελειώσεις ένα Masterchef για να μπορέσεις να αναλάβεις ένα εστιατόριο και να ηγείσαι σε μια κουζίνα. Πιστεύω πως άλλα είναι αυτά που χρειάζονται για να κάνεις καριέρα και να αναγνωριστείς στον χώρο. Εγώ σαν Μιχαήλ Χατζής προτιμώ μια καριέρα αναγνωρισμένη σε ανθρώπους του χώρου σε εστιατόρια και αν μπορέσω κι εγώ στο μέλλον να κατακτήσω ένα αστέρι Michelin.

Ποιον chef θαυμάζετε και με ποιον θα θέλατε να βρεθείτε για μια ημέρα στην ίδια κουζίνα; Ο Chef που εγώ θαυμάζω και ευχαριστώ για τις γνώσεις που μου παρείχε είναι ο Μιχάλης Ντουνέτας διότι ήταν και ο μέντορας μου. Τώρα ο Chef που θα ήθελα να βρεθώ μαζί του στη μην ίδια κουζίνα είναι ο Alain Ducasse σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπω μια επιστήμη πάνω στη μαγειρική.

https://instagram.com/michailchatzis_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ο πετυχημένος chef γεννιέται ή γίνεται; Σε ποια ηλικία μπήκατε για πρώτη φορά σε κουζίνα; Ο πετυχημένος Chef γίνεται με την πάροδο του χρόνου, με επένδυση στον εαυτό του και με σωστή αντίληψη των πραγμάτων. Δεν μπορεί κανείς να γεννηθεί επιτυχημένος. Η επιτυχία είναι το άθροισμα των αποτυχημένων προσπαθειών σε συνδυασμό με την διαχείρηση των μαθημάτων που παίρνουμε μέσα από αυτές. 

Η ελληνική κουλτούρα δέχεται τις gourme γεύσεις; Δυστυχώς οι Έλληνες δεν είναι γνώστες του καλού φαγητού είτε αυτό περιλαμβάνεται στην υψηλή γαστρονομία είτε σε μια gourmet κουζίνα. Ουσιαστικά η λέξη gourmet είναι η σωστή επιλογή και διαχείρηση της πρώτης ύλης σε συνδυασμό με σωστές τεχνικές μαγειρικής.

Πείτε μας δυο λόγια σχετικά με το brand Philippe michel που έχετε δημιουργήσει και όπως βλέπουμε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του χώρου. Πριν από δυο περίπου χρόνια σκέφτηκα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό και να δώσω μια άλλη εκδοχή σε ένα απλό αλλά και σημαντικό υλικό και αυτό είναι το αλάτι μιλάμε για 34 ποικιλίες από αλάτια σε διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Πλέον από τις 12 Μαΐου είναι διαθέσιμα στην αγορά τα δικά μου προϊόντα με όνομα Philippemichel Gastronomic Products.