Με 80 πρότυπες επιχειρήσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη DETROP

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Κ.Μ.

& ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

 «Με 80 πρότυπες επιχειρήσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη DETROP»

Ογδόντα πρότυπες επιχειρήσεις βάζει υπό την «ομπρέλα» της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να συμμετάσχει δυναμικά σε μια ακόμη από τις μεγαλύτερες εγχώριες και συνάμα διεθνείς εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Συνεπής στο ραντεβού της με τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, την 27η DETROP, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε κάλεσμα στις πιο εξωστρεφείς και δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής της, προκειμένου η φετινή συμμετοχή να έχει αντιστοίχως θεαματικά αποτελέσματα. Παράλληλη είναι και η συμμετοχή στην ταυτόχρονη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, η 8η ARTOZYMA.

Το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2018 και όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, «σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους παραγωγούς τους, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Η 27η DETROP και η 8η ARTOZYMA απευθύνονται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με γνώμονα την εξωστρέφεια, οι οποίες θα αφορούν σε θεματικά εστιατόρια, σεμινάρια και διαδραστικές συζητήσεις καθώς και ξεχωριστά εκθετήρια καινοτόμων προϊόντων. Μέσω της έκθεσης παρέχεται στους εκθέτες η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών κατά τη διάρκεια των 5.500 προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού και των επαφών τους με τις 300 ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Σε προηγούμενες εκθέσεις υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις αλυσίδες supermarket της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli κ.ά.

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, 80 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

Στόχος της συμμετοχής μας είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των ‘προϊόντων – σημαία’, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών, από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο, με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Μέσα από τη Detrop συνεχίζουμε την καμπάνια μας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας και την αρωγή των διάσημων που θα μας ταξιδέψουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης», υπογράμμισε ο κ. Παπάς.

Η περσινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε συγκεντρώσει τα εύσημα, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον επιχειρήσεων και πολιτών, ενώ αποτέλεσε τη βάση για επικερδείς εμπορικές συμφωνίες, που οδήγησαν μάλιστα σε ενίσχυση του εξαγωγικού προφίλ των επιχειρήσεων της περιοχής που συμμετείχαν.

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ., Φάνης Παπάς