Μαρία Υφαντίδου: “Ο Ελληνικός Πολιτισμός πάντα με έλκει, με συγκινεί και με εμπνέει”

“Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση με θέμα την Magna Grecia nel Tempo, είναι το έναυσμα για να συνεχιστούν με επιτυχία παρόμοιες εικαστικές δράσεις ανάμεσα στους δυο λαούς…”

Ποιά ήταν η έλξη για την συμμετοχή σας στην Magna Grecia nel Tempo; Ο Ελληνικός Πολιτισμός πάντα με έλκει, με συγκινεί και με εμπνέει. Ετσι αποδέχθηκα με χαρά την πρόταση της κυρίας Μαρίνας Γκόντα που την ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την θαυμάσια ιδέα να συνδιοργανώσει σαν επιμελήτρια και Ιστορικός Τέχνης αυτή την υπέροχη έκθεση μαζί με τους Σικελούς φίλους μας  και να δημιουργηθεί έτσι ενας πυρήνας ανθρώπων που αγαπούν την Τέχνη και επιθυμούν να προάγουν τον Πολιτισμό στις δυο χώρες.

Απο την βιωματική σας εμπειρία αυτού του ταξιδιού, ποια είναι τα κοινά σημεία σύμβολα των δυο λαών; Οι κοινές μας ρίζες, η γλώσσα η μουσική και κυρίως τα συναισθήματα που έχουν οι δυο λαοί στο πέρασμα των αιώνων είναι ο κοινός παρανομαστής για να επιτευχθεί αυτή προσπάθεια.

Πως σας φαίνεται να μοιράζεστε διαχρονικά την εμπειρία της Τέχνης ανάμεσα στους δυο λαούς; Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση με θέμα την Magna Grecia nel Tempo, είναι το έναυσμα για να συνεχιστούν με επιτυχία παρόμοιες εικαστικές δράσεις ανάμεσα στους δυο λαούς και θα είμαι ευτυχής να συμμετάσχω και να βιώνω πάντα αυτή την  χαρά την δημιουργίας.

Βιογραφικό: Η Μαρία Υφαντίδου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζεί και εργάζεται. Από τα νεανικά της χρόνια, ασχολείται με την ζωγραφική, την Βυζαντινή Αγιογραφία, την εγκαυστική Τεχνική και την Φωτογραφία μαθητεύοντας  δίπλα σε δασκάλους καταξιωμένους στον χώρο της Τέχνης που την εμπνέουν να συνεχίζει το όμορφο ταξείδι μέσα στην Τέχνη. Συμμετέχει σε σεμινάρια και καλλιτεχνικά εργαστήρια εμπλουτίζοντας  τις γνώσεις της, καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Biennale της Εθνικής Πινακοθήκης των Σκοπίων και στην Bibart Biennale Internazionale d΄arte στο Bari της Ιταλίας. Πρόσφατα συμμετείχε στο Μουσείο Κοπελούζου στο COV-ART project,  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια Ομαδικής Εκθεσης Ελλάδα – Ιταλία «ΤΕΧΝΗ Σύνοδος Ουρανού & Γης» και στην Σικελία στην έκθεση Magna Grecia nel tempo.Εργα της ανήκουν στην μόνιμη συλλογή των Μουσείων καθώς  και σε ιδιωτικές συλλογές. Φωτογραφίες εκτυπωμένες σε χαρτί fine art