Άννα Τσιβδάρη: “Η Τέχνη κι ο Ελληνισμός, σαν μια παγκόσμια γλώσσα, που αναλύει και συνθέτει, ενώνει και δημιουργεί…”

“Η χαρά των καλλιτεχνών είναι να μοιράζονται και να κοινωνούν μέσω των έργων τους, μέσα από τον δρόμο της κοινής Ιστορίας μας, την εξέλιξη, την ειρήνη, το φως και την ανάταση προσδοκώντας την ομορφιά σε έναν καλύτερο κόσμο”

Ποια ήταν η έλξη για την συμμετοχή σας στην Magna Grecia Nel Tempo; Η κοινή πολιτισμική μας ρίζα, σαν μία τελετή επανασύνδεσης και συνέχειας μέσω της Τέχνης που αποτελεί μια γέφυρα σύνδεσης, επικοινωνίας και ένωσης των ανθρώπων με μνήμες που ανασύρονται από τα βάθη του χρόνου, την Ιστορία μας, αρχέτυπα του Ελληνισμού που παραμένουν ζωντανά, σμιλεύοντας τον δρόμο της εξέλιξης, την κοινωνία της «Ιδέας», την ενότητα και την αδελφοσύνη.

Πως σας φαίνεται να μοιράζεστε διαχρονικά την εμπειρία της Τέχνης ανάμεσα στους δύο λαούς; Η Τέχνη κι ο Ελληνισμός, σαν μια παγκόσμια γλώσσα, που αναλύει και συνθέτει, ενώνει και δημιουργεί, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Γη και τον Ουρανό, ο συνδετικός κρίκος της Ύλης και του Πνεύματος, ο συνδετικός κρίκος των λαών στον δρόμο της συνεργασίας και της αδελφοσύνης.

Η χαρά των καλλιτεχνών είναι να μοιράζονται και να κοινωνούν μέσω των έργων τους, μέσα από τον δρόμο της κοινής Ιστορίας μας, την εξέλιξη, την ειρήνη, το φως και την ανάταση προσδοκώντας την ομορφιά σε έναν καλύτερο κόσμο.

Άννα Τσιβδάρη

Γεννήθηκα  στη Χαλκιδική, ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα εικαστικές τέχνες, κεραμική, αγιογραφία, graphic design. Έχω παρουσιάσει δουλειά μου σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, και έργα μου  βρίσκονται σε δημοτικές πινακοθήκες, στην Αιγυπτιακή  Πρεσβεία Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.

Συμμετοχή στην ΧΙΙth Florence Biennale ως επιλεγμένη καλλιτέχνιδα από τον Πρόεδρο της Biennale Pasquale Celona στις 18-27 Οκτωβρίου 2019 στη Φλωρεντία Ιταλία. Το έργο μου χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση διεύρυνσης του εαυτού μέσα από τη δημιουργία που απορρέει από τη σύνδεση: Παρατηρητής-Διακρίνων-Ηθοποιός πίσω από τα καθημερινά φαινόμενα, όπου οι δυναμικές σε ροή δημιουργούν σταθμούς και νέες αφετηρίες, νέες ιστορίες, σ΄ ένα διευρυνόμενο συνεχές παρόν. Από τις πιο σημαντικές ομαδικές εκθέσεις μου: Magna Grecia Nel Tempo-Sicilia Italia, Artexpo New York –Artavita World Wide Art Pavilion Νέα Υόρκη, Ελλάδα-Ιταλία «Τέχνη Σύνοδος Ουρανού και Γης» Πολεμικό μουσείο Αθήνας, “Women in…Art” Bari Santa Teresa dei Maschi Italia, «Πύθια –Δελφοί» Δελφοί, «Ο Μίτος της Αριάδνης», Contemporary Space Athens, «Ηθοποιός σημαίνει Φως», Contemporary Space Athens, XIIth Florence Biennale Biennale, «The World Wide Art & Artavita Pavilion, at artExpo New York USA, WE LOVE THE PARTHENON -Πανεπιστήμιο Αθηνών, κτίριο Κωστή Παλαμά, Π.Ε.Λ.Τ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αιγυπτιακή Πρεσβεία Αθήνα. Ατομικές Εκθέσεις: Αίθουσα Τέχνης «Θ.Στάμος» Δήμος Λευκάδας, Athos Palace Hotel, Γκαλερί «Παράλληλος» Θεσσαλονίκη, Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Θεσσαλονίκη, Αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία: Τσιβδάρη Άννα

email:annatsivdari@gmail.com

email: inana_10@yahoo.gr

Facebook: Tsivdari Anna

Instagram: AnnaTsivdari

www.alesarte.com/tsivdari-anna.php