Μίχος Νικόλαος: “Ο λόγος ενασχόλησής μου με την τέχνη αποτελεί και τον λόγο ύπαρξής μου”

Συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “Τerrain vague – Μεταβατικά Τοπία” στη Luminus Eye

Πρόκληση αποτελεί η ίδια η στάση μου στο να εκφράζομαι εικαστικά και ειδικά αυτή την εποχή που πολλά πράγματα γενικά στο χώρο της τέχνης μηδενίζονται «εντέχνως».

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την Τέχνη και τι σας ενέπνευσε στην θεματολογία της συγκεκριμένης έκθεσης; Ο λόγος ενασχόλησής μου με την τέχνη αποτελεί και τον λογο ύπαρξής μου. Στην συγκεκριμένη θεματολογία τα έργα μου είναι ανθρωποκεντρικά πλαίσιομενα με το αστικό τοπίο.

Ποια θέματα απασχολούν το έργο σας; Πως και από τι εμπνέεστε; Μ’ ενδιαφέρει πάντα στα έργα μου να υπάρχει μια θεματική η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφορά το δομημένο μέσα από το οποίο εκφράζεται η ανθρώπινη ενέργεια σε διάφορες μορφές.

Υπάρχει αγωνία στη δημιουργία; Αγωνία στη δημιουργία; Αγώνας έκφρασης, κίνηση, ενέργεια στοιχεία ζωτικά του καλλιτεχνικού μου εργου με τρόπο διακριτικό, σιωπηλά ηχηρό.

Από ποιους άλλους καλλιτέχνες έχετε επιρροές; Θελω ν’ αναφερθω σε αρκετούς καλλιτέχνες που μ’ έχουν επηρεάσει αλλά θα αναφερθω σε δυο κινήματα που μ’ εχουν καθορίσει: σχολή Μονάχου κυρίως από τους Έλληνες εκπροσώπους και φυσικά το ρεύμα του ιμπρεσιονισμού.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως εικαστικός καλλιτέχνης; Δεν νομιζω ότι υπάρχει συγκριτικός βαθμός στην πρόκληση μικρότερη ή μεγαλύτερη. Πρόκληση αποτελεί η ίδια η στάση μου στο να εκφράζομαι εικαστικά και ειδικά αυτή την εποχή που πολλά πράγματα γενικά στον χώρο της τέχνης μηδενίζονται «εντέχνως».

Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα 17-26 Μαρτίου 2023 στο χώρο τέχνης Luminus Eye (Μητσαίων 2Α, περιοχή Ακρόπολης, Αθήνα 117 42), και παράλληλα από τη δεύτερη ημέρα μετά το άνοιγμα της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr).
Ώρες / Μέρες: Τετάρτη 14:00 έως 18:00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00 έως 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες: https://artgrid.gr/paris-kapralos/

Νομίζετε ότι η τέχνη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες; Τις περισσότερες φορές η τέχνη καταγράφει τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες το λιγότερο που έχει να προσφέρει η τέχνη είναι να τις επηρεάσει και σε βάθος χρόνου να τις διαμορφώσει.

Πού μπορεί κανείς να δει ζωντανά τα έργα σας σήμερα; Διατηρώ στούντιο στη πόλη της Ναυπάκτου οπου ζω και δημιουργώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να εκφράζομαι εικαστικά με το ζωγραφικό μου έργο.

Bio: Ο Μιχος Νικολαος είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. Μιλανου στο τμήμα της ζωγραφικης και μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.
Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την αγιογραφία .Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικης και αγιογραφίας,ενώ έχει λάβει μερος και σε ομαδικές εκθεσεις ζωγραφικης. Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για καλλιτεχνική εξέλιξη τον οδήγησε σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης,έτσι στράφηκε αποκλειστικά προς την ελεύθερη ζωγραφικη δουλεύοντας ρεαλιστικά μέσα απο μια συμβολική οδό.

Χορηγός επικοινωνίας
www.polismagazino.gr