Κωνσταντίνος Στογιαννίδης: “Ονειρεύομαι κάθε συνεργασία με ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο…”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή ηλικία να παρατηρεί ατέρμονα και να γοητεύεται υπέρμετρα από τους ήχους των μουσικών οργάνων όσο τίποτε άλλο.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Με οποιοδήποτε μουσικό έχει αφιερωθεί στη μουσική με φρόνηση, ταπεινότητα, σεβασμό, υπομονή και αγάπη γι ‘αυτό που κάνει.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Την πορεία μου θα την χαρακτήριζα πολυδιάστατη διότι πέραν των κλασσικών σπουδών μου, δέχθηκα πολλά ερεθίσματα παίζοντας γράφοντας και ακούγοντας διαφορετικά είδη μουσικής. Παράλληλα με όλα αυτά, ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου το έχω αφιερώσει στη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων, γεγονός που με επηρεάζει θετικά διότι βρίσκομαι σε συνεχή αναζήτηση και εμβάθυνση της γνώσης.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Δεν με απασχολεί τίποτε από τα δυο, διότι είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος που καμμιά τους όμως δεν αφορά την πηγαία και αναγκαία έκφραση ενός δημιουργού.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Είναι ένα ακόμη κακώς κείμενο των καιρών μας στο βωμό της υψηλής τηλεθέασης και της εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων που δεν σχετίζονται με την ανάδειξη και την καλλιτεχνική εξέλιξη των αληθινών ταλέντων.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Ονειρεύομαι κάθε συνεργασία με ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα να τους διακρίνουν παρόμοια ιδανικά και αρχές με τις δικκές μου.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Δεν γνωρίζω κάποιον. Συνήθως αναγκάζομαι να γίνομαι μάνατζερ του εαυτού μου.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά μου σχέδια περιλαμβάνονται η γραφή της δεύτερης παιδικής όπερας και του τρίτου κουαρτέτου εγχόρδων για το κουαρτέτο Άιμίλιος Ριάδης.

Πείτε μας δυο λόγια για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα MMS | Mediterranean Miniature Sketches

Με χαρά δέχθηκα την πρόταση της πιανίστριας Ερατούς Αλακιοζίδου να συμμετέχω στο πρόγραμμα ΜΜS στο οποίο περιλαμβάνονται έργα διαφορετικών τάσεων και απόψεων που όλα τους περιγράφουν την πολιτιστική κουλτούρα της Μεσογείου στις μέρες μας.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών , Αρμονίας με τον Ι. Δάνη, Αντίστιξης με τον Ν. Σολομωνίδη , Φούγκας με τον Κ. Τσούγκρα και Σύνθεσης με τον Κ. Σιέμπη με βαθμό Άριστα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τους Θ. Αντωνίου, Χ. Σαμαρά, T. Simakou, κ.α. Έργα του έχουν παιχτεί στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό. Διδάσκει θεωρητικά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης,στο Ωδείο Εν Τέχνη όπου είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής,και στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης . Συμμετείχε στις Θερινές Ακαδημίες του Δικτύου Δημοτικών Ωδείων που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο,στην Καβάλα και στην Θεσσαλονίκη . Είναι πτυχιούχος της Σχολής Θετικών Επιστημών του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την βιολίστα Αλεξάνδρα Βόλτση και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.