Καραμέλες Τσάρλεστον: Το νέο ερωτικό μυθιστόρημα της Αθηνάς Μαλαπάνη

Αναμνήσεις και βιώματα του παρελθόντος, αυτοβιογραφικά στοιχεία, έρωτες, πένθος, απώλεια, λύπη, αισιοδοξία, χαρμολύπη αποτελούν τα υλικά που συνθέτουν το νέο βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη, Καραμέλες Τσάρλεστον από τις εκδόσεις Οσελότος.

Ο θεματικός άξονας της ιστορίας αφορά σε τρία ζευγάρια, τρεις διαφορετικοί έρωτες με φόντο διαφορετικές φάσεις της πορείας της Ελλάδας. Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας για κάθε άνθρωπο; Κατά πόσο οι άνθρωποι επιθυμούν τη συμβίωση και πόσα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για το μαζί; Πώς ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει τη σχέση ενός ζευγαριού;

Όλα αυτά και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμοί θίγονται και διερευνώνται στο νέο μυθιστόρημα της Αθηνάς Μαλαπάνη, Καραμέλες Τσάρλεστον. Πρόκειται για ένα ρομαντικό και ερωτικό βιβλίο με προσωπική γραφή και ποικίλα αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στόχος της συγγραφέα είναι να διερευνήσει τα συναισθήματα, τις δράσεις και τις αντιδράσεις των ηρώων της στο πλαίσιο των ερωτικών και οικογενειακών σχέσεων, αλλά και πώς όλα αυτά μεταβάλλονται λόγω του ερχομού ενός παιδιού. Επομένως, ένα ακόμα ερώτημα που διερευνάται είναι πώς αντιδρά η γυναίκα, αλλά και το ζευγάρι, μπροστά σε μία μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.

Ένα ακόμα ζήτημα που θίγεται σε αυτό το μυθιστόρημα είναι η αντιμετώπιση της απώλειας. Πώς μπορεί ένας θάνατος να μας επηρεάσει; Είναι δυνατόν μια απώλεια να μεταβάλει τη στάση μας για τη ζωή; Πώς αντιμετωπίζουμε το πένθος και πόσα στάδια πρέπει να περάσουμε ώστε να απαλυνθεί ο πόνος της απώλειας;

Οι ήρωες έχουν πλαστεί με ρεαλιστικό υλικό και η συγγραφέας φροντίζει να διερευνήσει τον εσωτερικό τους κόσμο και να τους ψυχαναλύσει επαρκώς. Έτσι, ο αναγνώστης / η αναγνώστρια «βλέπει» να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους ο ψυχικός κόσμος κάθε ήρωα/ηρωίδας και κατά συνέπεια, καταλήγει στα δικά του/της συμπεράσματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον έρωτα.  

Ένα βιβλίο με ρομαντικά στοιχεία, έντονα συναισθήματα και κοινωνικούς προβληματισμούς, γρήγορη εξέλιξη και κατανοητή πλοκή. Μην το χάσετε!

Καραμέλες Τσάρλεστον από τις εκδόσεις Οσελότος.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε:

  • Από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Οσελότος
  • Από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία
  • Σε κάθε τοπικό βιβλιοπωλείο (κατόπιν παραγγελίας)
  • Με προσωπικό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα της συγγραφέα