Και ξαφνικά ήρθε η… Στέλλα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Στέλλα έγινε θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, αργότερα έγινε τραγούδι από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και τώρα έρχεται μια καινούργια Στέλλα. Μια μικρή φοβισμένη κοπέλα. Κι’ αυτό το καινούργιο τραγούδι για την Στέλλα είναι μια υπόσχεση και χρέος μάλιστα απέναντί της. Γιατί αυτό είναι ένα τραγούδι για τη σωματική και ψυχολογική βία.

Το εξαιρετικό δίδυμο, Γιάννης Μαθές – Μάνος Σαγκρής επιστρέφουν και μας φέρνουν την Στέλλα τους. Μετά από το υπέροχο άλμπουμ τους “Ανήλικο” του 2019, είναι το πρώτο από τα καινούργια τραγούδια που ετοιμάζουν.  Ο Μάνος γράφει τους στίχους και έχει την εικαστική επιμέλεια όλων όσων κάνουν, και ο Γιάννης γράφει την μουσική, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει.

Το τραγούδι εμπνευσμένο από το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης. Ένα ζήτημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέσα από καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αποκαλύπτοντας ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και του εκφοβισμού.

Στέλλα δεν είναι μόνο η γυναίκα που κακοποιείται. Είναι το…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3qY6bFj