Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου: “Καριέρα και επιτυχία για μένα είναι ο ηθοποιός να έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει ένα μεγάλο φάσμα ρόλων και να αγαπηθεί από το κοινό…”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Ηδη από μικρή ηλικία 3-4 ετών το ανακάλυψα. Ηταν μια πηγαία εσωτερική ανάγκη εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Ένα όμορφο συναίσθημα.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Ένας ηθοποιό που θαυμάζω είναι ο Anthony Hopkins. Από Ελλάδα θα έλεγα τον Δημήτρη Χορν και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Και τα δύο θα έλεγα. Διότι και στα δύο πρέπει ο ηθοποιός να εξωτερικεύσει την αλήθεια του, τα συναισθήματά του. Λατρεύω και τα δύο.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Καριέρα και επιτυχία για μένα είναι ο ηθοποιός να έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει ένα μεγάλο φάσμα ρόλων και να αγαπηθεί από το κοινό, καθώς και να έχει διάρκεια με το πέρασμα των ετών. Αυτό για μένα είναι επιτυχία.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θεωρώ ότι υπάρχει στο DNA μας η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία, αλλά και το περιβάλλον που θα μεγαλώσεις διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο ώστε όλα αυτά που αισθάνεσαι να τα καλλιεργήσεις.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Λέξη που με εκφράζει είναι η δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Σίγουρα η έμπνευση έρχεται πριν την δημιουργία και είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Με συνεπαίρνει πάντα η αδιάλειπτη διαδικασία δημιουργίας και έκφρασης.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα με χαρακτήριζα πολύ εργασιομανή, εξωστρεφή και παθιασμένο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια, η διεύρυνση σπουδών πάνω στον χώρο της υποκριτικής και σκηνοθεσίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου
Απόφοιτος της σχολής Επιστήμης φυσικής αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος δραματικής σχολής και διπλωματούχος από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Συμμετοχή στην θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Μίνι Μίου» σκηνοθεσία Μπέσσυ Μάλφα, κείμενο Γιώργος Δούκας. Συμμετοχή στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου» στο ρόλο του Θωκ. Σκηνοθεσία, σενάριο και συμμετοχή στην τηλεοπτική-διαδικτυακή σειρά δράσης “rawmantic view» με την Μπέσσυ Μάλφα και τον Σπύρο Μπιμπίλα. Σκηνοθεσία και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο Χυτήριο: «Ελληνικός κινηματογράφος live»-«το στραβόξυλο» Μέλος της θεατρικής ομάδας “English theater club” συμμετοχή στο video clip του Γιώργου Δούκα «μετακομίζει η καρδιά μου» με την συμμετοχή επωνύμων.