Θεματική ημέρα τουρισμού Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, για μιάμιση μέρα  επίσκεψη & φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων εν όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν.

Το πρωί της πρώτης μέρας έγινε το καλωσόρισμα & η ενημέρωση στο δημαρχείο Κορίνθου από τον δήμαρχο Κο. Βασίλη Νανόπουλο & τον αντιδήμαρχο τουρισμού Κο. Τιμολέοντα Πιέτρη.

Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου με τα μέχρι στιγμής έργα, τις δραστηριότητες & τις προωθητικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και αυτά που είναι προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και για μετά από αυτή.

Στη συνέχεια οι τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως:
▪ Στην Παραλία Καλάμια
▪ Στον Μητροπολιτικό Ναού του Απόστολου Παύλου
▪ Στην Αρχαία Κόρινθο, το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τον Αρχαιολογικό χώρο
▪ Στον Ακροκόρινθο, με το παλαιότερο κάστρο της Ελλάδας στην κορυφή του.
▪ Στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών, το οποίο ήταν το ανατολικό λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου, που κατείχε τον πρώτο, προς νότο της Ισθμίας, φυσικό όρμο και
▪ Στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

Η ξενάγηση των τουριστικών πρακτόρων ολοκληρώθηκε με γεύμα σε ένα από τα παραλιακά καταστήματα εστίασης στον Σαρωνικό κόλπο, ανταλλάσσοντας εντυπώσεις αλλά και διάφορες πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τους τουρίστες & επισκέπτες που θα εντάξουν στα προτεινόμενα πακέτα των πελατών τους. Το βράδυ της ίδια ημέρας παρατέθηκε και δείπνο σε ένα από τα resto bar της παραλίας Καλάμια, όπου είναι η κεντρική παραλία της πόλης της Κορίνθου.

Το πρωινό της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκε βόλτα στο κέντρο της πόλης στις δύο κεντρικές πλατείες και στους πεζόδρομους όπου φιλοξενούνται πολλά καταστήματα εστίασης, και εμπορικά καταστήματα. Ακολούθησε brunch & καφές, ανταλλαγή απόψεων & εντυπώσεων και η αναχώρηση των τουριστικών πρακτόρων με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλόξενη πόλη της Κορίνθου.