Η “Art Place – Kyriakos Petalidis” παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Finch of Athens (Ανδρέας Finch) με τίτλο: “Finchperience” 

Τα έργα του Ανδρέα Finch αποτελούνται από τρισδιάστατες μινιατούρες αστικών στοιχείων της Αθήνας, με κύρια θεματολογία τα παλαιά περίπτερα, τα οποία κατασκευάζονται – δια χειρός – σε διάφορες παραλλαγές και μεγέθη. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τηλεφωνικοί θάλαμοι, αθηναικά κτήρια, και οχήματα, εμπνευσμένα από τις περιπλανήσεις του δημιουργού σε διάφορες γειτονιές της πόλης  μέσα από την δραστηριότητα του ως συλλέκτης και έμπορος αντικών.

Επιλεγμένα λαογραφικά δρώμενα και γεγονότα παλαιότερων εποχών, αποτυπώνονται  διακριτικά, προσδίδοντας έτσι την εντύπωση του ‘’ανεπιτήδευτου’’. 

Οι κατασκευές του καλλιτέχνη διεκδικούν περισσότερο την αισθητική συνοχή εν μέσω νοσταλγίας, παρά την μοντελιστική ακρίβεια.

Η ‘’Finchperience’ αποτελεί μια “αποχαιρετιστήρια” περιήγηση σε μια Αθήνα που υποχωρεί στο όνομα της προόδου, με αναφορές στον τεχνικό πολιτισμό και την αστική αρχαιολογία της πόλης, καθώς παρουσιάζονται λιγότερο προβεβλημένα στοιχεία της τα οποία αποτέλεσαν μέρος της καθημερινότητας για τους κατοίκους της.

Εκτός από τις κλασσικές μινιατούρες, παρουσιάζονται και κάποιες σουρεαλιστικές προσεγγίσεις με παράλληλες πραγματικότητες να ‘’εγκλωβίζονται’’ μέσα σε περίπτερα, καθώς και αφαιρετικές κατασκευές βασισμένες στα νεοκλασσικά στοιχεία των Αθηναικών περιπτέρων.

Τα εγκαίνια της έκθεση του Finch of Athens (Ανδρέας Finch) που θα διαρκέσει όλον τον μήνα, θα γίνουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, 18:00 – 21:00 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του νεοσύστατου πολυχώρου πολιτισμού, του θεάτρου ‘’ΕΛΕΡ’’, Φρυνίχου 10, στην Πλάκα, δίπλα στον σταθμό του metro της Ακρόπολης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Κυριάκος Πεταλίδης ενώ τα κείμενα του καταλόγου υπογράφει ο συγγραφέας Ιωάννης Τσίρκας.

Η έκθεση ‘’Finchperience’’ θα διαρκέσει έως τις 30/12, (12.00 – 21.00)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Ανδρέας Finch γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά. Μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Η σχέση του με το εμπόριο αντικών ξεκίνησε από μικρή ηλικία και ακολούθησε το βιομηχανικό σχέδιο όπου ασχολείται με το rapid prototyping (τρισδιάστατος σχεδιασμός και κατασκευές). Παράλληλα ασχολείται με την μελέτη της βιομηχανικής ιστορίας της Ελλάδας. Σύντομα θα παρουσιαστεί και ο υπό έκδοση τόμος που ετοίμασε μετά από μακροχρόνια έρευνα, ο Ανδρέας Finch, με θέμα την ιστορία του παιγνιδιού.

Συνεντεύξεις και έργα του έχουν παρουσιαστεί στις εκπομπές ‘’Κλεινόν Άστυ’’ και ΄΄Κυψέλη’’ της ΕΡΤ, καθώς και στον έντυπο Τύπο: Καθημερινή, Lifo, Πατρινόραμα κ.α. Δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φιλοξενούν έργα του.