Η Τέχνη ART Πάτμος

παρουσιάζει στον νέο πολυχώρο εκδηλώσεων Garage (Πατησίων 302Α και Ι. Δροσοπούλου 235 (είσοδος αυτοκινήτων) στον 7ο όροφο του Parking
τις θεατρικές παραστάσεις:

στις 14 Ιουνίου 8.30 «Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων;» της Christine Brückner,
στις 15 και 16 Ιουνίου, 8. 30 «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σκηνοθεσία: Barbara Hoffmann – Till Sterzenbach

Τους μονολόγους ερμηνεύει η Ευαγγελία Βαλσαμά.

Η Barbara Hoffmann σπούδασε στην περίφημη σχολή υποκριτικής του Μονάχου Otto-Falckenberg Schule. Ερμήνευσε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στη Γερμανία.
Παράλληλα, σπούδασε υποκριτική στην σχολή της Tania Balachova στο Παρίσι και έγινε μέλος του Actor Studio του Ανδρέα Βουτσινά. Το 1972 , ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «Compagnie de l’ Araignee» και παράλληλα οργάνωνε ευρωπαϊκά θεατρικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς υπό την αιγίδα της Ακαδημίας των Βερσαλλιών, Créteil και Sοrbonne. Στη συνέχεια ίδρυσε την «Compagnie Barbara Hoffmann», με στόχο να κάνει γνωστούς τους μέχρι τότε άγνωστους θεατρικούς συγγραφείς. Το έργο της υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας και από τον δήμο του Παρισιού, το Departement Hautes – des Seine, την DRAC και ADAMI. Σκηνοθέτησε συνολικά 17 έργα στη Γαλλία, στα οποία έπαιζε και η ίδια.
Από το 1992 εγκαταστάθηκε στη Πάτμο και από το 1994 σκηνοθετεί μία με δύο θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο. Μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών της στην Ελλάδα ήταν το «Όραμα της Πάτμου», αποσπάσματα από το Βιβλίο της Αποκάλυψης του Αγ. Ιωάννη. Από το 2005 συνεργάζεται με τον Till Sterzenbach. Η προσωπική συνάντηση της με τον Peter Brook και J.L. Barrault άσκησε σημαντική επιρροή στην μετέπειτα θεατρική της καριέρα.
Το 2014 δημιουργήθηκε ο Σύλλογος κοινής ωφελείας με την επωνυμία: «ΤΕΧΝΗ- ART – ΠΑΤΜΟΣ». Η Έδρα του Συλλόγου αυτού είναι στο Ιερό Νησί της Πάτμου στα Δωδεκάνησαμε σκοπό την παραγωγή και παρουσίαση Θεατρικών Παραστάσεων, διοργάνωση Συναυλιών, Καλλιτεχνικών Εκθέσεων, Ομιλιών, Εργαστηρίων κ.α.
Τα τελευταία χρόνια η «ΤΕΧΝΗ- ART – ΠΑΤΜΟΣ» έχει παρουσιάσει 28 έργα.
«Μικρό Πρίγκιπα» του St. Exupery, «Δύο Σε Ένα Παγκάκι»του Α.Gelman, «Κάνεις Λάθος Λυσιστράτη!» της Christine Brückner
«Γράμμα στον Ορέστη» του Ι.Καμπανέλλη
«Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων;»της Christine Brückner, «Εάν είχες μιλήσει Δυσδαιμόνα» της Christine Brückner

Η Ευαγγελία Βαλσαμά από το 1990 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές (Λάμψη, Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Μυρτώ, Τμήμα Ηθών κλπ), τηλεταινίες (Στα φτερά του έρωτα), θεατρικές παραστάσεις (Καληνύχτα και φρόνιμα, Χρόνια σου πολλά, κόσμε, Πρόσεχε την ντουλάπα) και κινηματογραφικές ταινίες (Πίσω πόρτα, Βίτσια γυναικών). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Τέχνη Art Πάτμος.