Η «μελαγχολική σκέψη που χορεύεται» στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

TANGO GRECO στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η «μελαγχολική σκέψη που χορεύεται» μιλάει ελληνικά και έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις της φετινής σεζόν.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό, μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Το ελληνικό τανγκό, με τις πλούσιες μελωδίες του και τον ερωτικό του στίχο, άνθησε στην αστική Αθήνα του Μεσοπολέμου, φέρνοντας άρωμα παριζιάνικου τανγκό μέσα από τα υπέροχα τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών και στιχουργών.

Με εξαιρετικούς τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές, τα κοσμοαγάπητα τραγούδια των Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου, Γούναρη, Μαρούδα, Μουζάκη κ.α. θα αναβιώσουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τις σπουδαίες ερμηνείες της Δανάης, της Βέμπο, της Στέλλας Γκρέκα και άλλων μεγάλων ερμηνευτών της εποχής, αλλά και νεώτερων όπως η Χάρις Αλεξίου.

Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της 15μελούς Δημοτικής Αθηναϊκής Εστουδιαντίνας υπογράφει ο μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν 5 εξαιρετικοί τραγουδιστές: ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος και οι ερμηνεύτριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη.

Πέντε ζευγάρια χορευτών της βραβευμένης Academia del Tango θα μας παρασύρουν στο ρυθμό του ελληνικού τανγκό, γνωστού και ως Tango Greco.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στο www.megaron.gr και στο 2107282333