Η Κέλλυ Κοντζαμάνη στη συλλογική έκθεση «ΕΡΩΣ» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην Casa Bianca, για Aline Fernandez Diaz & Σπύρο Αλιμπέρτη

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Συλλογική εικαστική έκθεση: «ΕΡΩΣ» Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης.

14 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Με έμπνευση την ιστορία αγάπης του ζεύγους της Casa Bianca, Aline και Σπύρου.

Πόσο σας επηρέασε η ενασχόληση με το δικό σας αποτύπωμα στην ερωτική ιστορία της Καζά Μπιάνκα; Αρχικά με ενθουσίασε η ιδέα του project με αυτό το θέμα σε αυτό το μαγικό χώρο της Villa Bianca. Η νοερή κατάδυση στην εποχή του έρωτα της Aline Fernandez και του Σπύρου Αλιμπέρτη αποτέλεσε για μένα έμπνευση. Έτσι δημιούργησα τα δύο από τα τρία έργα με τα οποία συμμετέχω σε αυτήν την έκθεση. Στο ένα μάλιστα θα δείτε τα περίτεχνα παράθυρα από την κεντρική σκάλα της Villa Bianca.

Σε ποιο σημείο της ιστορίας τους επιλέγετε να σταθείτε περισσότερο; Νομίζω ότι ο έρωτας δυναμώνει όταν συναντά εμπόδια. Φαντάζομαι τη λαχτάρα που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον, αλλά και την απελπισία τους, όταν το περιβάλλον της εποχής στάθηκε αρνητικά απέναντί τους. Αυτή η απελπισία τους οδήγησε στη φυγή από την πόλη μας.

Ο φλογερός έρωτας της Αλίν και του Σπύρου απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τι θα τους λέγατε αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους; Ότι χαίρομαι για την αγάπη τους.

Πότε ο έρωτας Νικάει; Όταν μεταμορφώνεται σε αγάπη.

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ “Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να σχετίζεται και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο. Να δίνει…” Ποια είναι η άποψή σας; Είναι απαραίτητο συστατικό της ευτυχίας οι υγιείς σχέσεις. Όταν ο άνθρωπος μοιράζεται τη ζωή του και αισθάνεται ότι ανήκει κάπου, ότι προσφέρει σε κάποιον, η ζωή του αποκτά νόημα. Και αυτό είναι το ζητούμενο κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Αγαπημένος σας ποιητής ή στοχαστής; Δεν μπορώ να πω ότι ένας είναι ο αγαπημένος μου ποιητής. Θα έλεγα ότι αγαπώ ποιήματα, για να μην πω στίχους, πολλών ποιητών. Του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Ντίνου Χριστιανόπουλου, της Κικής Δημουλά, της Κατερίνας Γώγου και πολλών άλλων.

Αγαπημένο σας μότο; Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση.

Ποιοι θεωρείτε ότι στήριξαν κατά πολύ αυτό το πρότζεκτ; Φυσικά η αγαπημένη μας Χρύσα Μπαρτζώκα με τις ιδέες της και την αστείρευτη ενέργεια, αλλά και οι 45 συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr