Η Δέσποινα Νικολιδάκη στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Ο τίτλος του έργου που συμμετέχω ( τριαντάφυλλα της ελπίδας ) roses of hope αγαπημένα λουλούδια, έτσι τα μορφοποιώ μ’ ότι ελπίζω ότι αγαπώ ότι ονειρεύομαι! Στολισμένα εικονίζονται στον καμβά μου, αληθινά κομμένα και πάνω σε τραπέζι η ελπίδα μου η αγάπη το όνειρο θα έχει σύντομη διάρκεια ζωής …. θα μαραθεί. Στη ζωγραφική μου παραμένει για πάντα ζωντανή! 

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να είμαστε πρωταγωνιστές σε ταινία επιστημονικής φαντασίας με όλα αυτά που βιώνουμε δύο χρόνια με την πανδημία. Ο πόλεμος έρχεται να κορυφώσει τα γεγονότα προκαλώντας άλλο ένα σοκ στην ανθρωπότητα. Παρά τα εμπόδια όμως Ναι η Τέχνη μπορεί να συμβάλλει στη παιδεία αλλά και το αντίστροφο. Η Τέχνη σε δημόσιες και ιδιωτικές εμφανίσεις με συλλογικότητα ομαδοποίηση αλληλεγγύη, προκαλώντας μεταφέροντας μηνύματα προάγει πολιτισμό, ενισχύει την πνευματική, ψυχική, κοινωνική καλλιέργεια. Συνειδητοποιημένο πολίτη πιστεύω πολύ πως γεννά η βιωματική μάθηση στη σχολική εκπαίδευση που παρέχεται το οικογενειακό περιβάλλον, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα σε όλες τις μορφές τέχνης Μουσική Θέατρο Εικαστικά Λογοτεχνία. Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που μας οδηγεί στην ανάπτυξη πρόοδο ευημερία.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Θα ζωγράφιζα ένα λαμπερό ήλιο που με το φλογερό του φώς, τις χρυσαφένιες ακτίνες, την ενέργεια του να φωτίζει και να ζεσταίνει όλο το πλανήτη Γη, έτσι που να μην υπάρχει, υπάρξει πόλεμος.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Αγαπώ και ενισχύουν την ελπίδα μου τα χρώματα της ίριδας με ένταση!

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Ναι το κοινό οι θεατές πριν πριν την πανδημία αλλά και μετά στο παρόν, περιγράφει τα έργα μου ότι προκαλούν το αίσθημα της πραγματικότητας. Παίρνω χαρά και ώθηση να εμπλουτίσω το ζωγραφικό μου λεξιλόγιο κ εξέλιξη.

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Μια ξεχωριστή ιδιαίτερη, μέσα σε γυάλινη βιτρίνα σαν κόσμημα, η εικαστική έκθεση. Έκπληξη θαυμασμό γι’ αυτούς που την είδαν, ενδιαφέρον να την επισκεφθούν και το σημαντικό χωρίς περιορισμούς. Έμπνευση επιμέλεια Μπαρτζωκα Χρύσα με τη στήριξη απο κοινωνικούς φορείς. Ευχαριστώ για τη διάθεση της συμμετοχής μου! 

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr