Ο Γιώργος Λένης συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 13 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΝΗ τα 2 έργα και την προσωπικότητα του εικαστικού δημιουργού.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΝΗΣ
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ) Γιώργος Λένης είναι ένας αφοσιωμένος εραστής των εικαστικών τεχνών. Μετά από πολλές μελέτες, πειραματισμούς και αναζητήσεις ανακαλύπτει την τέχνη που τον κάνει να νιώθει ότι εκεί ανήκει! Με σημείο εκκίνησης την εικονογραφία φορητών εικόνων και μέσα από μία δημιουργική περιπλάνηση στα δαιδαλώδη μονοπάτια των εικαστικών τεχνών βρίσκει διέξοδο στην ζωγραφική τέχνη. Αυτή τον εκφράζει, αυτή τον μετουσιώνει ως καλλιτέχνη, με αυτήν αναπτύσσει την δική του ανάσα, τα δικά του πατήματα, το προσωπικό του ύφος. Η ζωγραφική του χαρίζει γνώση, εμπειρία, τον προτρέπει να πειραματίζεται με τα υλικά και τις τεχνικές, του δίνει κίνητρο, έμπνευση και ώθηση για διαρκή παρουσία στα εικαστικά δρώμενα και την δημιουργία εξαιρετικών έργων από μόλυβοκάρβουνα, κολλάζ, παστέλ, λάδια, ακουαρέλες, έργα οξειδωμένων μετάλλων με λαδοπαστέλ, μέχρι χαρακτικά με λινόλεουμ και λαμαρίνες σε πλεξιγκλάς.
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο Θα τα πώ όλα στον Θεό! που παρουσιάζεται από την “Konsfarm Art Gallery ” bei Konstantina Farmaki με 2 έργα Ζωγραφικής. α) “Προσφυγάκι” και β) “Προς την Ελευθερία!”

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΝΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Η ενασχόλησή μου με την ομορφιά της ύπαρξης και της δημιουργίας.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Όλα τα παραπάνω και η συνεχής ενασχόληση.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Μπορούν τα έργα να μεταφέρουν διάφορα μηνύματα.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Πάρα πολύ καλές οι διάφορες τέχνες στην χώρα μας και σε καλό επίπεδο αναλογικά με τον πληθυσμό μας βέβαια καλά κρατεί η κληρονομιά μας από τους προγόνους μας. Αλλά δυστυχώς δεν έχει την σωστή αντιμετώπιση που θα έπρεπε από την πολιτεία μας !

Βιογραφικό Σημείωμα
Γιώργος Α. Λένης
” Ταξίδι στην Τέχνη”
“ Πάντα στο νου σου να’ χεις την Ιθάκη ,
το φθάσιμο εκεί είναι ο προορισμό σου ”
” ….. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας ,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις ,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου ,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου .
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος” (Καβάφης)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το Ecole Saint Paul De Lasal, κατοικεί στην Ηλιούπολη.
Διδάχθηκε εικονογραφία σε φορητές εικόνες, τη σύνθεση και τη ζωγραφική με δάσκαλο την αγιογράφο Αδαμαντία Γιαννοπούλου στα εργαστήρια εικαστικών τεχνών στην πόλη της Ηλιούπολης .
Μετά από πολλές μελέτες και οπτικές αναζητήσεις ανήκει στην ζωγραφική, την οποία αναπτύσσει τη δική του ανάσα με τις εκφραστικές συνθέσεις του με μολύβι και κάρβουνο .
Στα εργαστήρια τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης κοντά στον καλλιτέχνη Τάκη Σχοινά ξεκινά την αναζήτηση του και τη ζωγράφο Γιούλη Γκικοπούλου, δημιουργεί μια καλλιτεχνική διάσταση και έκφραση στα έργα με κολάζ , παστέλ και λάδι , τεχνικές ( με πινέλο και σπάτουλα ) , καθώς και στην ακουαρέλα . Στον ίδιο χώρο και υπό την εποπτεία του Νικόλα Κληρονόμου ολοκληρώνει την παρουσία του στον τομέα των θεματικών εργαστηρίων με παρουσίαση σε μέταλλο, οξειδωμένο ατσάλι με τεχνική του λαδοπαστέλ .
Η παρουσία του είναι συνεχής και με την καθοδήγηση και επίβλεψη στο εργαστήριο του ζωγράφου και ακουαρελίστα Ιωσήφ B. Χατζηπαυλή.
Στην διαδικασία της χαρακτικής τις πρώτες αναζητήσεις σε λινόλεουμ με την Ευαγγελία Πελεντρίδου στον χώρο του μεγάρου Δουκίσης Πλακεντίας και στην συνέχεια με την Μαρίνα Προβατίδου σε λαμαρίνα και πλεξιγκλάς στα Τ.Ε.Ι Αιγάλεω .
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις αγιογραφίας και ζωγραφικής σε πολλούς δήμους στην Ελλάδα !

Συμμετοχή σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις : Στον Πειραιά ( Δημοτική Πινακοθήκη ) , στην Αθήνα (90 χρόνια ΚΚΕ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ) Πέραμα (Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
” Άνθρωποι , χρώμα Σίδερο”) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο , στο ξενοδοχείο Hilton ( για ” Money Sow ” ) , στο Αϊβαλί Τουρκία με συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα Φεβρουάριο 2012 , 2013 , 2014,2015 , 2016 , 2017 και σε πολλές άλλες .

Ατομική έκθεση στο Art Café στο Παγκράτι στην Αθήνα με τίτλο «Αέναον Εστί “

Έργα του στεγάζονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους !
Έργο του έχει παραχωρηθεί και αναρτηθεί στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα . “

Στη KZ Πανελλήνια έκθεση του φιλολογικού συλλόγου « Παρνασσός » αναρτήθηκαν τα έργα του : “Ιθάκη ” ( ξηρό παστέλ ) και ” η Τρικυμία ” ( κάρβουνο ) .

Στη KH Πανελλήνια Έκθεση φιλολογικού Συλλόγου « Παρνασσός » χορηγήθηκε έπαινος στα έργα του : ” Το μυστικό” και “Παρελθόν ” ( ελαιογραφίες ) .
Έργα του φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες : http://www.fineartamerica.com/ , http://lenisarts.blogspot.com/ , http://www.arthellas.gr .
Είναι μέλος της Πανελληνίας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ. ) και στην ομάδα Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων .
Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής .
Είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Λ.Τ. από το 2006 και την έχει εκπροσωπήσει από τη θέση του Προέδρου , Γεν. Γραμματέα. και τώρα από τη θέση του Προέδρου πάλι .

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr