Η Άννα Χαρχαλάκη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 14 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΑΝΝΑΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΑΝΝΑ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ: Η αυτοδίδακτη ζωγράφος Άννα Χαρχαλάκη ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την κεραμική τέχνη. Όμως η αγάπη της για την ζωγραφική επικράτησε και έκτοτε ασχολείται μόνο με αυτή. Οι πρώτες της προσπάθειες στην ζωγραφική ήταν με Μολύβοσχέδια… αργότερα πρόσθεσε χρώματα στα έργα της, κυρίως λάδια. Στους καμβάδες της κυριαρχούν τα ψυχρά χρώματα. Πράσινο, μπλε, καφέ και μωβ και οι τονικές διαβαθμίσεις και προσμίξεις τους. Με επιρροές από τον ρεαλισμό, τα τελευταία χρόνια εναποθέτει τις εμπνεύσεις της στους καμβάδες της άλλοτε με παχιές και άλλοτε με λεπτές πινελιές ανάλογα με το θέμα. Όταν δε, θέλει να δώσει όγκο η πινελιά της γίνεται impasto. Η καλλιτέχνις που παίζει με τις σκιές, με απαλές μεταβάσεις από το φως στη σκιά, ενεργοποιεί την sfumato πινελιά. Τα συναισυήματα των εικονιζόμενων προσώπων στα έργα της αποτυπώνονται έντονα και προκύπτουν αβίαστα μέσω της ρεαλιστικής απόδοσης.
Συμμετέχει στην έκθεση με δύο έργα ζωγραφικής.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Ο λόγος που ασχολήθηκα ήταν η αγάπη μου γι’ αυτή.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Θεωρώ πως όλα παίζουν ρόλο. Το κάθε ένα το δικό του.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Σαφώς και πρέπει να δίνουν μηνύματα.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Πιστεύω πως μερικώς αναγνωρίζονται…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Άννα Χαρχαλακη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανια στην Κρήτη.
Είμαι αυτοδίδακτη ερασιτέχνης ζωγράφος. Έχω παρακολουθήσει κάποια μαθήματα
πάνω στη ζωγραφική στο Κληρονόμος Αρτ. Έχω τελειώσει μια σχολή κεραμικής όπου
έχω δουλέψει πάνω στον πηλό για αρκετά χρόνια. Έχω τελειώσει την σχολή Κέτε στον Πειραιά, ελεύθερου σχεδίου, και έχω παρουσιάσει έργα μου σε δύο ομαδικές εκθέσεις με την γκαλερί Διώνη. Έχω λάβει μέρος επίσης στην ομαδική έκθεση του Κληρονόμος Αρτ στα Χανια.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr