Ελληνικός κινηματογράφος και τραγουδιστές

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Υπάρχουν άπειρες Ελληνικές ταινίες που τις έχουμε συνδέσει με την μουσική, τα τραγούδια & τους τραγουδιστές που εμφανίστηκαν παίζοντας ή τραγουδώντας. Επίσης εκατοντάδες είναι και τα τραγούδια που πρωτακούστηκαν στο σινεμά και έμειναν στην ιστορία ή έκαναν τεράστια επιτυχία.

Μην ξεχνάμε πως οι μεγάλοι Έλληνες συνθέτες χρωστούν πολλά στον Ελληνικό κινηματογράφο όπως και τ’ αντίστροφο. Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Μανώλης Χιώτης, ο Ζαμπέτας, ο Χατζηνάσιος και τόσοι άλλοι, έγραψαν πολλές επιτυχίες για ταινίες. Επίσης Μαρινέλλα, Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, το Νέο Κύμα, ο Πουλόπουλος κ.α. εμφανίστηκαν σε ταινίες.

Με αφορμή κάποιο τραγούδι ή κάποιον τραγουδιστή, ελάτε να μάθουμε ή να θυμηθούμε μικρές λεπτομέρειες και παραλειπόμενα. Ορίστε τι συγκέντρωσα σήμερα:

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ και η ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ έχουν εμφανιστεί σε καμιά εικοσαριά ταινίες λέγοντας πάνω από 30 τραγούδια που έγιναν γνωστά και τα έχουμε συνδέσει με το Ελληνικό σινεμά: «Λαός και Κολωνάκι», «Φτωχαδάκια και λεφτάδες», «Περασμένες μου αγάπες», «Πάρε με στο τηλέφωνο», «Απότομα»… και τόσα ακόμα. Σήμερα θα σταθώ στην ταινία “Ο ΑΤΣΙΔΑΣ” (1962), στην οποία ακουγόταν και το τραγούδι “Με κυνηγούν τ’ αδέρφια σου” σε μια απολαυστική σκηνή με τον…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3DfxwJW