Ελένη Καραγιάννη: “Η λέξη «φαντασία» με εκφράζει, γιατί εμπεριέχει μεγάλες αλήθειες με το περιτύλιγμα της αφέλειας”

“Η έμπνευση είναι η σπίθα, χωρίς αυτή δεν μπορείς να ανάψεις φωτιά”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από την εφηβεία ξεκίνησα να γράφω ιστορίες για να γελάω με την κολλητή μου στο διπλανό θρανίο, όμως μετά σοβάρεψε η «κατάσταση» μου και το κυνήγησα επαγγελματικά, μόλις έγινα 21 ετών. Ήμουν φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όταν άρχισα να γράφω στην φοιτητική εφημερίδα University Press (2011) και μετά στο φοιτητικό περιοδικό Chill out. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα και την δική μου ιστοσελίδα www.almurofustiki.com
που έγραφα για θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Η λέξη «φαντασία» με εκφράζει, γιατί εμπεριέχει μεγάλες αλήθειες με το περιτύλιγμα της αφέλειας. Έχει δύναμη αυτός ο όρος, καθώς σε ταξιδεύει σε μια άλλη πραγματικότητα, όμως παράλληλα ανοίγει μία πόρτα στο υποσυνείδητο σου για να σε φτάσεις να αντιληφθείς και να αντιμετωπίσεις τρομερές αλήθειες, που ο ρεαλισμός δεν σου επιτρέπει.

Νιώθετε την «έμπνευση» πριν την συγγραφή; Η έμπνευση είναι η σπίθα, χωρίς αυτή δεν μπορείς να ανάψεις φωτιά. Συνήθως, όλα ξεκινάνε με μία ιδέα, η οποία με τον καιρό χτίζεται στο μυαλό μου και μετά διαμορφώνεται όσο αποτυπώνεται κατά τη διάρκεια της συγγραφής.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Θα με χαρακτήριζα «πολυδιάστατη». Είμαι ένας άνθρωπος που χρειάζομαι αρκετούς εσωτερικούς πυλώνες για να είμαι ευτυχισμένη. Χρειάζομαι τον έρωτα, την φιλία, την φαντασία, την ασφάλεια, το χιούμορ και να έχω πάντα κάτι ενδιαφέρον στη ζωή μου. Δεν αντέχω την μονοτονία, αλλά ούτε και την αστάθεια. Θέλω ένας ασφαλές περιβάλλον, αλλά και μια διέξοδο διαφυγής.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Για αρχή, θέλω να προωθήσω ακόμα περισσότερο το διαδικτυακό μου βιβλίο «Η νύχτα πέφτει στις Κουραμάδες», που ήδη μετράει πάνω από 300 downloads σε διάστημα 4 μηνών. Επιπλέον, θέλω σύντομα να κυκλοφορήσει και το audiobook για αρχή στην Ελληνική γλώσσα και μετά στα Αγγλικά, καθώς είναι μία πλατφόρμα που υπάρχει ήδη στο εξωτερικό και πλέον έρχεται και στην Ελλάδα. Τέλος, θα χαρώ κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κατεβάσετε το βιβλίο, μπείτε στο παρακάτω link:
https://www.elenikarajohn.com/

MINI BIO
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2011, ξεκίνησε ως φοιτήτρια να αρθρογραφεί στα φοιτητικά περιοδικά University Press και Chill Out . Toν ίδιο χρόνο, δημιούργησε το διαδικτυακό περιοδικό almurofustiki.com. Υπήρξε για πέντε ολόκληρα χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς επικοινωνίας στα περισσότερα θέατρα και πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Επιπλέον, σε συνεργασία με απόφοιτους της Σχολής Σκηνοθεσίας Σταυράκου έκανε 52 βίντεο-συνεντεύξεις στο αντίστοιχο κανάλι της στο Youtube. Επίσης, έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του θεατρικού φεστιβάλ “ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ” του 92Art για την ανάδειξη της καλύτερης παράστασης σε πρωτοεμφανιζόμενες θεατρικές ομάδες και ραδιοφωνική παραγωγός στο ClipArt Radio με την εκπομπή «Out of the Blue» το 2013.
Παράλληλα, υπήρξε αρθρογράφος στο Cosmopolitan Greece (2013-2014) και στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη (2014-2015), ενώ είχε προσωπικές στήλες με πολιτιστικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες rockyourlife.gr (2011-2012) και all4fun.gr (2012-2013). Το 2015 δημοσιεύθηκε το πρώτο της διήγημα «Τα τρία τσιγάρα» στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «25η ώρα» του Γιώργου Ιατρίδη. Πλέον, ζει και εργάζεται στην Αγγλία.