Είδατε την… Emily in Paris;

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Δεν ξέρω τι λένε ή τι γράφουν, εγώ πέρασα πάαααααααρα πολύ ευχάριστα βλέποντας απνευστί όλη την πρώτη σεζόν. Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Darren Star, έχει όλα αυτά που ήθελα να δω. Έχει Παρίσι, έχει τρομερές ατάκες, έχει φλερτ, μόδα, Instagram, influencers, γέλιο και ανελέητο χιούμορ στην σύγκριση της Αμερικάνικης και Γαλλικής κουλτούρας.

Η σειρά βρίσκεται στο Netflix και σας υπενθυμίζω ότι ο Daren Star είναι ο δημιουργός του Sex and the city – γι’ αυτό και πήρε την Patricia Field ως ενδυματολόγο, για να κάνει την Emily μια Carrie Bradshaw σε 20something.

Μια νεαρή κοπέλα του marketing και των social media, δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρία στο Σικάγο. Η εταιρία αγοράζει μια Γαλλική εταιρία που ασχολείται με φίρμες πολυτελών προϊόντων, και την στέλνει στο Παρίσι για να τους δείξει και τον Αμερικάνικο τρόπο προσέγγισης του αγοραστικού κοινού. Και βρίσκεται το κοριτσάκι στο Παρίσι, χωρίς να μιλάει Γαλλικά, σε ένα «εχθρικό» γραφείο – προσπαθώντας να επιβιώσει. Οι πειρασμοί πολλοί. Το κρασί, η μόδα, τα καλλυντικά, το υπέροχο φαγητό και φυσικά οι άντρες που φλερτάρουν ασύστολα.

Τα «σχόλια» από μεριάς σεναρίου πέφτουν βροχή!

  • Εσείς στην Αμερική ζείτε για να δουλεύετε. Εμείς δουλεύουμε για να ζούμε.
  • Κάθε πρωί, πολύ πρωί, κάνει jogging την στιγμή που οι Γάλλοι κοιμούνται
  • Πάει στο γραφείο στις 8.30, την στιγμή που οι Γάλλοι ξυπνάνε και πάνε χαλαρά σε ένα café για ζεστά κρουασάν και καφέ. Στο γραφείο εμφανίζονται στις 10.30
  • Οι Γάλλοι πίνουν συνέχεια κρασί
  • Οι Γάλλοι καπνίζουν συνέχεια
  • Οι Γάλλοι με το που συναντιόνται…

Η συνέχεια και το video εδώ: https://bit.ly/34vq65d